Logo Realitatea.md

Patru tineri specializați în furtul unor piese de la mașinele hibrid, ce conțin un metal prețios, reținuți de poliție (VIDEO)

03 Iunie 2020, 13:47 // Societate

O grupare criminală formată din patru membri a fost documentată și destructurată de către angajații Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, în comun cu procurorii Procuraturii Capitalei și cu suportul polițiștilor „BPDS Fulger”. Aceștia sunt învinuiți de pentru comiterea furturilor de accesorii din automobile.

Foto: politia.md

Potrivit poliției, membrii grupării au vârstele cuprinse între 28 şi 31 de ani, sunt originari din nordul țării, iar  anterior au fost judecați pe cazuri analogice. Activitatea camuflată şi bine organizată a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 5 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea furturilor de accesorii de la unitățile de transport de marcă „Toyota Prius” de tip hibrid. Este vorba despre catalizatoarele de la țevile de eșapament, care au în componență paladiu – un metal prețios.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale având rolul său în comiterea infracțiunii. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate bunurile sustrase de la unitățile de transport, care ulterior urmau să fie comercializate.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt în proporții, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea învinuiților și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile