Logo Realitatea.md

Pavel Filip: Vladimir Plahotniuc nu-și mai dorește să facă politică. Nu se va mai regăsi în PDM

10 Octombrie 2019, 09:02 // Politica

Ex-președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, nu-și mai dorește să facă politică. Declarațiile au fost făcute de către actualul lider al democraților, Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni televizate.

Foto: telegraph.md

Potrivit lui Filip, faptul că Plahotniuc nu mai dorește să se implice în politică, i-a fost confirmat chiar de către acesta în cadrul unei discuții telefonice pe care a avut-o cu el, după ce a plecat din țară. Totodată, liderul democraților afirmă că nu știe unde se află Vladimir Plahotniuc și nici nu l-a întrebat acest lucru când a vorbit cu el la telefon și nici nu cunoaște detalii din dosarul, care a fost intentat recent de procurorii anticorupție pe numele lui Vladimir Plahotniuc.

Fostul premier a dezmințit informațiile că fostul președinte al Parlamentului Andrian Candu ar vrea să plece din PDM și chiar din țară. „Nu este adevărat. Din discuțiile pe care le am cu domnul Candu, și astăzi am discutat cu el, rămâne a fi un deputat activ în fracțiune. Nu știu, poate cineva lansează aceste discuții”, a comentat liderul PDM.

Președintele PDM mai declară că PDM și-a învățat lecțiile și acum este într-un proces de resetare. „PDM va deveni în continuare o construcție autentic politică în Republica Moldova. Se vor regăsi în partid oamenii care împărtășesc valorile acestei formațiuni”, a spus democratul. Totodată, Pavel Filip a refuzat să răspundă, dacă în PDM-ul reformat se vor regăsi membri cum ar fi Constantin Țuțu sau Constantin Botnari, apropiați fostului lider Vlad Plahotniuc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile