Logo Realitatea.md

Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul american Dereck J. Hogan. Despre ce au discutat cei doi

29 Martie 2019, 15:42 // Actualitate

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan. Oficialii au discutat despre dezvoltarea  relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes comun.

Foto: gov.md

Interlocutorii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind situația post-electorală din Republica Moldova, menționând că partidele care au acces în Parlament trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să conlucreze pentru formarea într-un mod cât mai transparent a Guvernului, care să aibă  în prim plan interesul cetățenilor.

Pavel Filip și Derek J. Hogan au discutat și despre continuarea programului cu FMI, implementarea reformei administrației publice locale și extinderea colaborării comercial-economice dintre părți. În aprilie curent, la Chișinău va sosi  o misiune a oamenilor de afaceri americani, interesați să investească în special în domeniile industriei, agriculturii, tehnologiei informației și comunicațiilor și turismului. Totodată, la finele lunii aprilie, Republica Moldova va fi vizitată și de o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii.

Premierul Pavel Filip a subliniat importanța valorificării dialogului strategic RM-SUA, precizând că Republica Moldova contează în continuare pe susținerea și asistența SUA pentru asigurarea dezvoltării durabile a țării în baza valorilor occidentale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile