Logo Realitatea.md

Pavel Filip a discutat cu premierul Georgiei despre cooperarea economică: Potențialul nu este valorificat la maxim

05 Octombrie 2018, 21:58 // Economie

Prim-ministrul Pavel Filip și premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze au discutat despre cooperarea în domeniul economic, în marja reuniunii șefilor de Guverne ai statelor membre GUAM. Premierii au subliniat că deși există o creștere a schimburilor comerciale dintre state, potențialul nu este valorificat la maxim.

Foto: gov.md

Pe această dimensiune s-a propus valorificarea oportunităţilor Zonelor Economice Libele, dar și desfășurarea celei de-a doua ședință a Comisiei interguvernamentale de colaborare comercial-economică. Părțile au convenit asupra organizării ședinței la Chișinău, până la finele anului curent. 

Șeful Executivului de la Chișinău a accentuat că cele două țări au puncte de tangenţă în ceea ce priveşte parcursul european, dialogul fiind unul dinamic, inclusiv la nivelul parlamentar. „Acest lucru vorbește despre consistența relațiilor dintre țările noastre și ne ajută să venim la timp cu soluții la toate prolemele care apar. Mă bucur că Moldova are așa prieten și este important să promovăm împreună valorile europene spre care tindem", a menționat Pavel Filip.

De asemenea, Pavel Filip și Mamuka Bakhtadze au reiterat susținerea reciprocă în menținerea suveranității şi integrității teritoriale a celor două state, inclusiv prin implicarea partenerilor internaționali în procesul de negocieri. Pentru a eficientiza schimbul de informaţii privind standardele de securitate, a fost semnat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Georgiei privind schimbul şi protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile