Logo Realitatea.md

Pavel Filip a vizitat fabrica de cablaje din Fălești, unde a avut o întrevedere cu angajații (FOTO)

22 Iunie 2018, 17:45 // Societate

Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi fabrica de cablaje electrice pentru automobile, Sammy Cablaggi din raionul Fălești, unde s-a familiarizat și a discutat cu angajații despre condițiile de muncă și activitățile pe care le îndeplinesc în cadrul întreprinderii.

Foto: gov.md

Angajații au menționat că recent salariul a fost majorat și s-au arătat mulțumiți de facilitățile oferite de angajator - compania asigură transport până la locul de muncă, iar începând cu 1 iulie curent, va oferi și tichete de masă. În prezent, angajații lucrează într-o singură tură, însă pe viitor muncitorii vor activa în două schimburi.

Totodată, în următorii trei ani, Sammy Cablaggi planifică o extindere substanțială – dublarea spațiilor de producție și a numărului angajaților, inclusiv datorită obținerii statutului de Zonă Economică Liberă. Urmare a dezvoltării capacității de producție, vor fi realizate investiții de 5 milioane de euro, dintre care peste 2 milioane în dotarea cu utilaj modern.

La nivel internațional, compania face parte din grupul italian Kab-lem, lider în producția de cabluri pentru sectorul automotive, cu o experiență de circa 40 ani în acest domeniu. Întreprinderea livrează produse unor nume cunoscute din industria automotive și are fabrici în Italia, România, Moldova și Tunisia, cu un număr total de peste 3000 de angajați.

Compania activează în Republica Moldova începând cu anul 2007, în urma unei investiții italiene în sumă de două milioane de euro. La întreprindere activează peste 800 de angajați, cifra de afaceri fiind de aproape 2,5 milioane de euro. Compania produce peste 450 de modele de cablaje pentru faruri, aparate de aer condiționat și scaune auto.

VEZI ȘI:

Guvernul și-a început ședințele în teritoriu. Prima locație, raionul Fălești. Subiectele discutate dintre administrația centrală și cea locală (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile