Logo Realitatea.md

Pavel Filip comentează activitățile militare neautorizate în Zona de Securitate, de acum 5 zile (VIDEO)

20 August 2018, 17:23 // Actualitate

În cadrul ședinței Guvernului, Pavel Filip a comentat exercițiile militare cu forțarea râului, desfășurate în Zona de Securitate de către Grupul Operativ al Trupelor Ruse pe 14 și 15 august. „Poate aceasta a fost o modalitate de a ne saluta în avans cu aniversarea a 27 de ani de independență”, a menționat premierul.

Embed:

„Este salutabil ca noi să punem în aplicare această decizie protocolară de înmatriculare a transportului cu oferirea numerelor neutre astfel încât să poată circula în traficul internațional, dar în același timp am văzut săptămâna trecută, în regiunea transnistreană niște aplicații militare neautorizate unde a fost implicată tehnică militară fără careva semne de identificare, noi poate să oferim și lor niște semne de înmatriculare? Chiar dacă nu avem semne de identificare, nimeni nu are dubii că aceasta era tehnică militară rusească. Și nu este prima dată, ne pune în gardă acest lucru și nu doar pe noi. Au fost și reacții din partea vecinilor noștri din Ucraina”, a declarat premierul Pavel Filip.

Declarațiile au fost făcute în contextul aprobării proiectului privind punerea în aplicare a Legii nr.170/2018 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative.

Astfel, automobilele înmatriculate în stânga Nistrului și municipiul Bender în condițiile mecanismului aprobat vor obține dreptul de a participa în traficul rutier internațional. 

Proiectul propune ajustarea unor prevederi cu referire la pachetul de documente pentru înmatricularea vehiculelor din stânga Nistrului și municipiul Bender.  

Este de menționat că, la 26 iulie 2018 Parlamentul a adoptat Legea nr.170 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2018. Concomitent, Guvernului i s-a dispus să aprobe procedura de înmatriculare a mijloacelor de transport ce cad sub incidența Legii menționate.

VEZI ȘI:

Se întamplă din nou, și iarăși din nou?! Trupele ruse de ocupaţie urmează să forţeze Nistrul. Vehiculele blindate sunt pregătite

Eugen Sturza condamnă intenția trupelor ruse de a forța Nistrul cu blindate: „Sunt acțiuni provocatoare! Poate OSCE ne ajută să le explicăm diferența?”

Misiunea OSCE în Moldova, îngrijorată de exercițiile militare neautorizate în Zona de Securitate

Chişinăul va autoriza cinci staţii auto din regiunea transnistreană pentru testarea maşinilor care vor fi acceptate din septembrie în circuitul internațional 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile