Logo Realitatea.md

Pavel Filip: Nu visam să ajung prim-ministru. Așa a fost conjunctura de moment

25 Martie 2019, 11:55 // Actualitate

„Cu siguranță, pot să vă spun că nu am visat niciodată să devin prim-ministru, precum nu am visat să fiu ministru”, a declarat Pavel Filip în cadrul unui interviu la Prime. Oficialul a deschis și un secret. Potrivit lui, niciodată nu trebuie să te concentrezi pe carieră sau pe afaceri, dar trebuie să-ți faci bine treaba acolo unde ești.

„Este foarte important, am să repet acest lucru, să-ţi faci foarte bine treaba acolo unde eşti, pentru că, cu siguranță, atunci când am început să lucrez inginer mecanic la o întreprindere, nu visam să devin directorul acestei întreprinderi”, a menționat Pavel Filip.

Pavel Filip a spus că a acceptat această provocare, pentru că așa a fost conjunctura de moment, iar echipa Partidului Democrat i-a asigurat în timpul mandatului un suport parlamentar puternic.

„Am avut parte de o majoritate parlamentară, care a sprijinit acest guvern şi atunci concluzia a fost: foarte simplu. Nu m-am temut niciodată de lucru. Este foarte important să ai acest sprijin parlamentar şi, după cum vedeți, am mai reușit să realizăm câte ceva în această perioadă”, a mai adăugat oficialul.

Întrebat dacă nu se gândește la un nou mandat, Filip a răspuns că partidul din care face parte nu a ajuns să discute despre noul premier.

„Sunt lucruri mult mai importante, care țin de crearea unei majorități parlamentare. Pentru noi, cei din această formațiune politică, este mai puțin important cine şi în ce funcție se află, pentru că de unul singur un prim-ministru nu poate rezolva nimic. Lucrurile pot fi rezolvate în echipă”, a spus oficialul.

Amintim că Pavel Filip a candidat din partea PDM la alegerile parlamentare pe circumscripția uninominală nr.20, Strășeni, unde a și câștigat mandatul de deputat. Pentru el au votat 45,56%, adică peste 13 mii de moldoveni.

Citeste tot despre: Guvern, Pavel Filip, premier, șef, vis
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile