Logo Realitatea.md

Pavel Filip spune cine sunt cei doi deputați din Partidul Șor și Grupul Pro Moldova, care umblă prin țară și „cumpără” deputați, consilieri și primari PDM (VIDEO)

08 Iunie 2020, 17:13 // Politica

Vladimir Cebotari și Marina Tauber sunt cei care umblă prin teritoriu și fac propuneri financiare deputaților PDM de a părăsi fracțiunea și de a adera la partidele pe care le reprezintă acești doi deputați. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către liderul PDM, Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă, la un an de la debarcarea „regimului Plahotniuc”.

„Un instrument fin a dat startul achiziției iarnă-primăvară și câțiva deputați au înțeles brusc că se simt mai pro-europeni sau că hoții de miliarde îi reprezintă mai bine. Au început să curgă ofertele, pentru deputați, primari, consilieri, fără număr. Câteva sute de mii ca să treci la Candu, ceva mai mult ca să treci la Șor, de parcă ar exista o diferență. Zilnic, primarii, consilierii și deputații noștri au fost terorizați cu sume grase ca să părăsească PDM și să adere – la alegere la una dintre aceste două organizații ( n.r. Grupul parlamentar Pro Moldova și Partidul „Șor”). Unii mai slabi de fire, au lăsat echipele din teritoriu și au plecat. Noi însă nu am cedat”,a spus Filip.

Liderul democraților spune că, dacă până acum deputaților, primarilor și consilierilor PDM li se propuneau „oferte de sute de mii” acum „disperarea a ajuns și la șase zerouri”. „Când ai la dispoziție un miliard, ce înseamnă un milion, două de cheltuială?! Agonia că după atâtea cheltuieli au mai rămas de scos doi, trei deputați ca să arunci țara în haos îi face să ridice prețul. De aici probabil, cei care au plecat deja regretă că nu au așteptat o ofertă mai bunișoară”, a mai afirmat Pavel Filip.

A dat numele celor doi deputați, unul de la Grupul parlamentar Pro Moldova și altul de la Partidul „Șor”, care ar umbla prin țară și fac „diverse oferte financiare” membrilor PDM, pentru a pleca din partid.

„Voi spune tranșant, pețitorii, care umblă în pelerinaj prin țară, la echipele noastre din teritoriu sunt apropo Vladimir Cebotari și Marina Tauber, fiecare reprezentând un stăpân au primit indicații să mărească tempoul”, a menționat liderul PDM.

Pavel Filip a venit cu o adresare către „cei, care cheltuie aceste sume exorbitante de a cumpăra deputați, consilieri și primari”. „Nu pierdeți bani și energie. Ajunge. PDM s-a rupt de trecut. Furtul miliardului, invalidarea alegerilor, cumpărarea deputaților –nu ne reprezintă. Acesta este trecutul, noi mergem înainte”, a conchis Filip.

Amintim că, anterior, nu o singură dată s-a vehiculat că ex-democrații care au aderat fie la echipa „Pro Moldova”, fie la Partidul ȘOR ar fi fost cumpărați, unii chiar și cu jumătate de milion de euro.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile