Logo Realitatea.md

Pavel Filip susține că dosarul „uzurparea puterii” este doar o încercare de intimidarea a Partidului Democrat

14 August 2019, 12:08 // Politica

„Dosarul pentru uzurparea puterii – nimic mai mult decât o încercare de intimidare a Partidului Democrat, singurul partid de opoziție”, susține președintele interimar al formațiunii, Pavel Filip. Opinia a fost exprimată aseară în cadrul emisiunii „Epicentru” de la postul de televiziune Ren Moldova, scrie Deschide.md.

Potrivit ex-premierului, „chiar și faptul că evoluțiile din dosar sunt anunțate de unul dintre liderii partidelor de guvernare (Andrei Năstase - nota red.), care cheamă «la covoraș» procurorul general, compromite din start soarta acestui dosar penal lipsit de substanță”.

Am scris partenerilor străini despre derapajele din Republica Moldova și îi vom informa și în continuare despre toate încălcările pe care le faceacest regim instaurat acum 2 luni. Am vorbit și cu unii ambasadori care urmăresc cu atenție evoluțiile din țara noastră. Nici guvernarea nu mai mimează separația puterilor în stat sau independența justiției, mai ales că deja și unii membri ai coaliției spun deja lucrurilor pe nume, fapt pentru care sunt «proboziți» imediat. Pentru toți e clar deja că mai bine nu va fi. Iar guvernarea încearcă să elimine singurul partid de opoziție parlamentară, pentru că le este frică de Partidul Democrat din Moldova”, a menționat Filip.

Politicianul susține că, în ciuda și chiar datorită încercărilor de intimidare din partea noii guvernări, la întâlniri că oamenii din PDM sunt chiar mai mobilizați și mai plini de energie, inclusiv pentru alegerile care vin.

Știm ce avem de făcut și rămânem o echipă puternică și consolidată. Continuăm discuțiile (chiar dacă mai aprinse) în teritoriu. Tarife mai mari, taxe majorate, anularea programelor sociale: toate acestea îi fac pe oameni să se simtă nedreptățiți și chiar furioși, iar asta îi motivează să lupte mai departe, împreună cu PDM”, a precizat el.

VEZI ȘI:

Surse din PG: Pe dosarul „uzurparea puterii” s-a creat grup de anchetă în frunte cu Viorel Radețchi. Sunt vizați deputați PD, lista e deschisă

(VIDEO) Planul e făcut! Dodon, despre ridicarea imunității deputaților: eu știu, dar vouă nu vă spun

Citeste tot despre: dosar, Pavel Filip, uzurparea puterii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.5518%
USD USD 17.7287 0.6969%
RUB RUB 0.2865 0.4911%
RON RON 4.1145 0.5474%
UAH UAH 0.7258 0.0138%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile