Logo Realitatea.md

Paza de Stat a recunoscut că a avut grijă de securitatea nunții fiului prim-ministrului Ion Chicu

08 Octombrie 2020, 08:30 // Societate

Nunta organizată de premierul Ion Chicu pentru fiul său, adică așa-zisa masă de sărbătoare, or serată, a fost păzită de către ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Într-un răspuns oficial pentru Jurnal TV, instituția afirmă că protecția familiei prim-ministrului a fost necesară pentru a preveni orice amenințare pentru viața lor. Asigurarea securității nu a generat cheltuieli suplimentare de la buget, precizează conducerea SPPS.

Foto: Cu Sens

"Serviciul acordă protecţie şi membrilor lor de familie, întru prevenirea, depistarea şi anihilarea oricărei acţiuni, risc sau ameninţare, prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi la sănătatea persoanelor nominalizate, indiferent de locul lor de aflare."

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a refuzat să precizeze câți ofițeri au supravegheat faimoasa nuntă organizată de Chicu, pentru că ar fi o informație secretă. În același răspuns, instituția scrie că responsabili de protecția evenimentului au fost paznicii localului, iar agenții de stat au verificat doar căile de acces.

"Securitatea evenimentului respectiv a fost asigurată de către angajaţii Vinăriei „Poiana”. Ofiţerii de protecţie au instituit perimetrul de securitate cu realizarea măsurilor de control-acces şi verificarea obiectelor în scopul determinării inofensivităţii asupra vieţii şi sănătăţii persoanelor protejate."

SPPS afirmă că protecția de care au avut parte membrii familiei prim-ministrului Chicu la evenimentul privat este admisă de lege, iar acțiunile nu au generat cheltuieli suplimentare de la buget. Acum mai bine de o lună, nunta fiului mai mare al premierului Ion Chicu a scandalizat opinia publică. Jurnaliștii nu au avut acces, zona din preajma restaurantului fiind păzită de către mai mulți agenți. Unii s-au comportat agresiv cu echipa noastră de filmare.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat ulterior că nu a fost o nuntă, ci o „masă de sărbătoare”.

La acest subiect:

Cu mii de cazuri active de coronavirus în țară, premierul Ion Chicu și-ar însura fiul. Despre „nunta boierească” în pandemie!

Prim-ministrul a vorbit, pentru prima dată, despre nunta fiului său: Nu a fost nuntă, a fost o masă...

Una-i nuntă, alta - serată! Ministrul Pavel Voicu, despre rezultatele controalelor privind „masa de sărbătoare” a fiului premierului Chicu și „nunta” unui polițist

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile