Logo Realitatea.md

PCCOCS neagă că ar pereclita activitatea agenților economici ai rețelei deținute de Tranga

14 Mai 2019, 21:18 // Societate

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au emis un comunicat de presă prin care s-a dat de înțeles că acțiunile de urmărire penală pe care-l vizează pe Andrei Tranga, proprietarul „Andy's Pizza și la Plăcinte”, nu ar pereclita activitatea acestei rețele de restaurante.

Foto: Andy's Pizza

„În spațiul public au apărut aluzii referitoare la presiunile asupra a două rețele de restaurante. În acest context, necesită a preciza că procurorii și ofițerii PCCOCS nu au efectuat careva acțiuni de urmărire penală, cum ar fi de percheziții, ridicări de documente sau obiecte, care ar periclita acestor agenți economici. Ținem să menționăm că investigațiile PCCOCS sunt efectuate conform standardelor procesuale, aferente infracțiunilor de trafic de influență și șantaj”, scrie în comunicat.

Ion Dron, unul din avocații lui Andrei Tranga, a spus pentru presă că la baza celor două cauze penale în care este vizat clientul său ar sta dorința de a-l deposeda de afacere, aceasta în timp ce însuși clientul său este învinuit că a participat la șantajarea unui alt om de afacere pe nume Viorel Varzari.

Între timp, pe rețele sociale a apărut mișcarea #FreeAndy's în susținerea lui Tranga.

CITEȘTE ȘI:

Andrei Tranga, învinuit de șantaj și trafic de influență! Detaliile oferite de procuror. Avocat: Se urmărește preluarea afacerii sale

Soția lui Andrei Tranga, arestat pentru șantaj: ”Mă doare să văd o mamă care plânge și un tată care într-o zi a îmbătrânit cu 20 de ani”

Viorel Morari și-a dat demisia din fruntea Procuraturii Anticorupție

Citeste tot despre: Andrei Tranga, două cauze penale, PCCOCS
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4865 -0.8931%
USD USD 17.6756 -0.2995%
RUB RUB 0.2823 -1.4660%
RON RON 4.0761 -0.9333%
UAH UAH 0.7201 -0.7853%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile