Logo Realitatea.md

PCRM, mesaj extrem după ce au pierdut alegerile: Ați condamnat țara la dezastru... Să nu vă mai plângeți atunci când veți muri de foame în singurătate

26 Februarie 2019, 17:25 // Politica

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a venit cu o declarație oficială după ce pentru prima dată în istoria țării nu au reșuit să intre în Parlament. PCRM a reușit să obțină doar 3.75% sau 53172 de voturi.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a desfășurat o campanie curată și corectă. Noi nu am promis nerealizabilul, nu am mințit, nu am încercat să vă intimidăm sau să vă mituim. Nu am folosit resursele administrative, nu am solicitat sprijin din afară. Programul nostru a fost construit pe obiectivele și principiile permanente și neschimbate - păstrarea și consolidarea statalității și independenței Republicii Moldova; construirea unui stat de bunăstare și a unei societăți echitabile; libertate, egalitate, democrație pentru toți cetățenii; restaurarea statului de drept în țară.

Sarcina principală proclamată de PCRM a fost eliberarea statului moldovenesc capturat de uzurpatorii puterii și oficialii corupți.

În desfășurarea activității de campanie, comuniștii s-au bazat pe experiența pozitivă de a conduce țara în perioada 2001-2009. Am garantat că vom folosi încrederea cetățenilor pentru a restabili ordinea, pentru a dezvolta potențialul economic și a ridica nivelul și calitatea vieții cetățenilor țării. Ne putem doar întreba de ce alegătorii nu ne-au auzit.

De ce voi, alegătorii, i-ați votat pe cei care v-au batjocorit toți acești 10 ani, au jefuit miliarde, v-au forțat să părăsiți țara, v-au luat dreptul la educație și medicină, la pensii decente. De ce ați ales să vă vindeți voturile pentru pungi cu produse, concerte, bani și vodcă. Nu ați înțeles că aceste daruri vin din mâinile celor care vă jăfuiesc țara în fiecare oră?

Pentru ziarele ieftine și "basmele" electorale primitive, le-ați dat posibilitatea să vă jefuiască în cele din urmă timp de încă patru ani. Nu ați avut voce. Ați vândut viitorul, viitorul țării noastre, Moldova. V-ați vândut viitorul și viitorul propriilor copii.

Prin urmare, să nu vă mai plângeți atunci când veți muri de foame în singurătate. După ce ați ajuns pe ultima linie, fugiți din Moldova unde vă duc ochii...Ați condamnat aceată țară la dezastru.

Realitatea.md amintește că, potrivit rezultatelor preliminare în urma procesării voturilor, în noul Parlament ar putea accede PSRM (33 de mandate), PDM (31 de mandate), Blocul ACUM DA PAS (27 de mandate), Partidul ȘOR (7 mandate) și trei candidați independenți (3 mandate).

Vezi și:

PCRM nu a intrat în Parlament... Voronin, în ziua alegerilor: Cum veți vota, așa și veți trăi

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4666 0.8093%
USD USD 17.1944 0.2542%
RUB RUB 0.2265 0.8011%
RON RON 4.1989 0.7873%
UAH UAH 0.6058 -0.0989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile