Logo Realitatea.md

PCRM, după întrevederea cu Timofti: Rolul președintelui este de a identifica un Guvern profesionist care să facă față provocărilor (VIDEO)

09 Noiembrie 2015, 16:40 // Politica

Președintele Nicolae Timofti este într-o situație foarte complicată acum când a început consultările privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru. Asta deoarece, în ultimii trei ani de când deține mandatul, șeful statului a fost de parte celor care au guvernat. Cel puțin asta consideră reprezentanții PCRM care i-au spus astăzi șefului statului că rolul său este de a identifica un guvern profesionist care să facă față tuturor provocărilor.

„A fost un schimb de opinii. Noi comuniștii am spus că situația gravă politică, economică și socială la care s-a ajuns la ziua de astăzi, se datorează unei guvernări proaste din 2009 încoace. Acum domnul Timofti a început aceste consultări și este într-o situație complicată pentru că, de fiecare dată dumnealui, pe parcursul ultimilor trei ani când a deținut mandatul, a fost de partea celor care au guvernat. I-am spus și astăzi domnului Timofti că datoria șefului statului este să nu împartă cetățenii Republicii Moldova în „ai noștri” și „ai voștri”, să încerce să consolideze cetățenii pentru dezvoltarea Republicii Moldova. În astfel de situație, noi comuniștii am propus identificarea unui Guvern care să facă față provocărilor care au loc astăzi și care ne așteaptă în timpul apropiat. În viziunea noastră rolul președinteleui este de a identifica un Guvern profesionist care ar purcede la dezvoltarea Republicii Moldova, să lucreze în interesele cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat secretarul executiv al PCRM, Artur Reșetnicov.

„Vedeți astăzi unde am ajuns cu această guvernare. Suntem în toiul unei crize politice, social-economice. Indiferent de culoarea politică trebuie să fim responsabili de faptul că oamenii intră în iarnă cu prețuri și tarife mari, cu imposibilitatea de a le achita și trebuie ca toți deputații să ne gândim cum putem scoate țara din această criză”, a spus, la rândul său, președintele fracțiunii parlamentare a PCRM, deputata Violeta Ivanov.

Artur Reșetnicov a mai menționat că, „de fiecare dată când există probleme grave în societate toate speranțele cetățenilor sunt îndreptate spre Partidul Comuniștilor”. Astfel, chiar dacă au mari reproșuri către șeful statului „trebuie să reieșim nu din interesele de partid, dar din interesele oamenilor”.

„Aceste îngrijorări au fost expuse domnului Timofti. Vom vedea cum va acționa pentru că are toate prerogativele constituționale și legale”, a conchis deputatul comunist.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile