Logo Realitatea.md

PD și-a prezentat candidatul pentru Circumscripția Hîncești. „Sunt unicul băștinaș. Acest mandat să rămână la Hîncești, așa cum a fost” (VIDEO)

24 Ianuarie 2020, 11:59 // Politica

După ce au obținut mandatul de deputat în Circumscripția nr.38, Hîncești, iar apoi au renunțat la el, democrații vor din nou victoria în această regiune. Astfel, democrații l-au înaintat spre această funcție pe lectorul universitar Ion Mereuță, actual consilier raional în Hîncești și fost reprezentant al Guvernului în Hîncești, în perioada în care actualul președinte democrat, Pavel Filip, era în funcție de prim-ministru.

„Oamenii votează pe cei care sunt oamenii lor, cei care sunt băștinași. Iată de ce, echipa noastră a decis să-l înainteze pe domnul Ion Mereuță în aceste alegeri. Ion Mereuță este singurul candidat care își dorește să câștige acest scrutin pentru oamenii din Hîncești, pentru că vrea să aducă fapte concrete în Hîncești. Spre deosebire de ceilalți candidați, care își doresc acest mandat doar pentru a bifa o nouă luptă politică, pentru a veni în Parlament și a face jocuri politice. Candidatul nostru este singurul care a muncit și va munci cu aceeași dedicație pentru această regiune pentru că este hînceștian”, a declarat președintele democrat Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă, în care l-a prezentat pe Ion Mereuță.

La rândul său, Ion Mereuță a menționat că astăzi este singurul candidat „cu ate în regulă”, fiind înregistrat oficial de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Uninominală sub numărul unu în buletinul de vot. Acesta a mai precizat că, din câte cunoaște este „unicul băștinaș din raionul Hîncești”.

„Cunosc foarte mult nevoile cetățenilor din această circumscripție, nevoile cu care se confruntă autoritățile publice locale de nivelul I și nivelul II, și vă asigur că, dacă voi fi deputat, voi depune tot efortul și, ținând cont de competența mea profesională, voi participa activ la elaborarea actelor legislative în interesul cetățenilor și autorităților publice locale. Voi reprezenta alegătorii noștri cu responsabilitate și demnitate în Parlament, grație faptului că sunt născut, crescut și format în teritoriu. Acest mandat trebuie să rămână la noi la Hîncești, așa cum a fost”, a declarat Mereuță.

Amintim că, la alegerile din 24 februarie 2019, în Circumscripția Hîncești deputat a fost ales democratul Alexandru Botnari, care, la acel moment, exercita funcția de primar de Hîncești. După alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, acesta a fost reales în funcția de primar al localității, iar astfel a renunțat la mandatul de deputat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.5108%
USD USD 17.7719 0.4687%
RUB RUB 0.2786 0.1798%
RON RON 4.0068 0.3280%
UAH UAH 0.7293 0.8853%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

23 ian, 18:23 //

foto: facebook.com/dodon.igor1 Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”