Logo Realitatea.md

PDM, indignat față de agresarea deputatului Sergiu Sîrbu: Îi dorim însănătoșire grabnică, sperând că un asemenea incident nu se va repeta în politica moldovenească

21 Martie 2019, 18:44 // Actualitate

Partidul Democrat din Moldova (PDM) își exprimă indignarea față de agresarea deputatului Sergiu Sîrbu de către activistul recidivist Pavel Grigorciuc.

„Considerăm că acest act josnic a fost posibil în condițiile în care Blocul ACUM și-a început activitatea parlamentară utilizând și încurajând în mod deschis violența de limbaj în politică și actiunile agresive.

Mai mult, Blocul ACUM l-a folosit astăzi pe interlopul Grigorciuc pe post de mercenar la așa-zisul protest din fața Parlamentului, încurajând și susținând manifestările extremiste pe care acesta le-a promovat. Acest comportament nu are nici o legătură cu valorile europene pe care reprezentanții formațiunii politice susțin că le promovează.

Atragem atenția că agresivitatea în discurs și incitarea la violență ca arme politice reprezintă lucruri extrem de periculoase, care creează tulburare, dezbină societatea și pot afecta grav climatul politic din Republica Moldova.

Solicităm reprezentanților Blocului ACUM să denunțe public comportamentul agresiv al partenerului lor politic, Pavel Grigorciuc și să înceteze să mai utilizeze astfel de persoane în activitatea lor politică. 

Partidul Democrat din Moldova este alături de deputatul Sergiu Sîrbu și îi doreste însănătoșire grabnică, sperând că un asemenea grav incident nu se va repeta în politica moldovenească”, este reacția PDM.

În același timp, Oazu Nantoi, deputatul ales al Blocului ACUM, a dat de înțeles în cadrul unei emisiuni că nu au nicio legătură cu cazul de mai sus.

De menționat că, într-adevăr, Pavel Grigorciuc a fost surprins la protestul organizat de Blocul ACUM înainte de ședința de constituire a Parlamentului.

CITEȘTE ȘI:

Sergiu Sârbu, internat în stare gravă la spital. A fost bătut de către Pavel Grigorciuc

Pavel Grigorciuc, o primă reacție după ce l-ar fi bătut pe Sîrbu: I-am dat o palmă pe față pentru a se trezi

(VIDEO) Pavel Grigorciuc, transportat la poliție după ce l-ar fi bătut pe Sîrbu: Așteptați să beau o cafea

Cine este Pavel Grigorciuc, cel care l-ar fi bătut pe democratul Sergiu Sîrbu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2040 0.1820%
USD USD 17.0548 0.0469%
RUB RUB 0.2234 0.7668%
RON RON 4.1437 0.1256%
UAH UAH 0.6027 -0.0498%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile