Logo Realitatea.md

PDM a decis să nu participe la prezidențiale. Filip: „Există doar doi candidați, restul sunt de fondal” (VIDEO)

09 Septembrie 2020, 19:45 // Politica

PDM a decis să nu participe la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe data de 1 noiembrie curent. În această seară, a avut loc ședința Consiliul Politic Național al PDM. Poziția partidului a fost expusă public de președintele PDM, Pavel Filip, într-un briefing de presă. 

„PDM este un partid serios și sincer și va spune cu voce tare ceea ce toți cei înscriși în cursa electorală știu, dar nu vor să recunoască public. În aceste alegeri există doar 2 candidați și punct. Asta înțeleg și ceilalți candidați, însă din cauza orgoliilor și intereselor înguste, și-au anunțat participarea în cursă”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit liderului democrat, în afară de 2 candidați cu șanse, toți ceilalți candidați sunt doar figuranți și au rolul să încurce un candidat sau altul, să facă jocul unuia sau altuia și să deschidă calea unor negocieri subterane înainte de vot. Nu a dat nume, dar cel mai probabil s-a referit la candidata PAS, Maia Sandu, și la candidatul independent, Igor Dodon.

„PDM nu va participa la astfel de jocuri subterane și nu își va amăgi electoratul. Nu vedem sensul să intrăm în acest război politic și să ne irosim forțele pentru funcția de președinte, care oricum este una simbolică. Suntem țară parlamentară, la noi contează Guvernul și Parlamentul. Președintele nu va putea majora salarii, pensii, crea locuri de muncă, atrage investiții și relansa economia. Asta face guvernul”, a adăugat Filip.

„De aceea, pentru PDM miza sunt alegerile parlamentare. PDM are oameni buni, profesioniști pentru Guvern: pentru a relansa economia și a crește veniturile oamenilor. Și asta a demonstrat-o Guvernul Filip în 2016-2018: drumuri, pensii, salarii, ajutoare sociale. Toate acestea le-a făcut PDM, le-a făcut guvernul, nu președintele”, a conchis acesta.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile