Logo Realitatea.md

PDM a vrut să audieze în plen 5 miniștri. Nicio solicitare nu a avut un nr. suficient de voturi

12 Iulie 2019, 14:45 // Politica

Deputații democrați au avut azi o serie de solicitări, printre care audierea a cinci miniștri în plen cu privire la teme de actualitate. Este vorba despre ministra Agriculturii, Georgeta Mincu; ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan; ministrul de Interne, Andrei Năstase; ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco; ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița. Nicio solicitarea nu a avut un număr suficient de voturi pentru a fi incluse pe ordinea de zi a ședinței Legislativului din 12 iulie 2019.

Democratul Nicolae Ciubuc a spus că este necesar să fie audiată Georgeta Mincu în legătură cu acțiunile care se întreprind pentru a promova produsele agricole autohtone. 

De la ministrul Vadim Brînzan s-a vrut un răspuns despre ce se întâmplă cu programul lansat de PDM „Drumuri Bune 2”, pentru că agentul economic care se ocupă de lucruri a fost desemnat, dar lucrările propriu-zise au fost suspendate. 

Totodată, democrații aveau întrebări la ministrul Andrei Năstase cu privire la oarecare intimidări asupra președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea. Despre aceasta a anunțat deputatul democrat Alexandru Jizdan, iar anunțul a stârnit râsete din partea socialiștilor și celor din PAS, și PPDA. Blocul ACUM a spus că, de fapt, Sergiu Rapcea ar fi intimidat oamenii, fiind unul dintre cei care ar fi făcut abuz de situația sa de serviciu.

Ministrul urma să fie audiat și cu privire la cazul prăbușirii blocului din Otaci.

Și numele ministrei Sănătății a fost pronunțat în plen. Deputatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari, a replicat că Ala Nemerenco va fi audiată, doar că despre schemele infracționale pe care le-a depistat când a venit în instituție.

Cea de-a cincea ministră pe care democrații voiau să o audieze în plen era Natalia Gavrilița de la Finanțe. Subiectele erau creșterea impozitării și divulgarea listei de angajamente în urma întâlnirii cu misiunea FMI.

De menționat că, deși solicitările nu au fost susținute, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a propus ca unele subiecte să fie discutate la Comisiile de profil, după care să se vină cu o concluzie în plen.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3688 0.0935%
USD USD 17.3517 -0.3595%
RUB RUB 0.2723 0.0735%
RON RON 4.0700 0.0123%
UAH UAH 0.6937 -1.2667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile