Logo Realitatea.md

PDM are 11 noi vicepreședinți! Candu, care nu s-a regăsit printre ei, cere partidului să decidă dacă e în opoziție sau la guvernare

15 Februarie 2020, 18:38 // Politica

Consiliul Politic Național al Partidului Democrat din Moldova s-a întrunit azi în ședință, la care au fost aleși vicepreședinții formațiunii și Biroul Executiv. Astfel, în calitate de vicepreședinți ai PDM au fost votați Violeta Ivanov, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Eugeniu Nichiforciuc, Ruxanda Glavan, Monica Babuc, Vladimir Andronache, Nicolae Ciubuc, Vasile Bîtcă, Valentina Buliga și Alexandru Cauia. Fostul vicepreședinte democrat Andrian Candu a cerut partidului să decidă, dacă e în opoziție sau face guvernare cu PSRM.

foto: facebook.com/AndrianCandu.MD

Potrivit formațiunii, cei 11 vicepreședinți „vor forma un Guvern din umbră și vor fi responsabili de domeniile de activitate ale ministerelor”.

În aceeași sedință, președintele PDM, Pavel Filip, a prezentat raportul de activitate al Partidului Democrat în perioada decembrie-februarie 2020 și a fost pus în discuție conceptul de resetare a PDM.

Viziunea de reformare a partidului se bazează pe 4 piloni principali:

  • Părerea mea contează. Fiecare membru trebuie să știe că părerea lui este luată în calcul și că el este consultat. Deciziile importante vor fi consultate inainte de a fi aprobate de către forurile de conducere.
  • Eu sunt informat. Ne dorim o comunicare constantă cu membrii, inclusiv din teritoriu, astfel încât toți să cunoască despre activitățile partidului și care este poziția formațiuni pe anumite subiecte.
  • Cine ne reprezintă? Dorim ca fiecare membru PDM să fie mândru de cei care îl reprezintă.
  • Încotro mergem? Fiecare membru trebuie să cunoască ce viziunea, valorile partidului și liniile doctrinare. Partidul Democrat este bazat pe doctrina social-democrată de sorginte europeană.

„Conceptul de resetare a PDM va fi discutat pe larg cu Organizațiile Teritoriale de partid, va fi completat cu propunerile venite de la membrii formațiunii, după care va fi aprobat și pus în aplicare”, se mai spune în comunicatul PD.

Pavel Filip a menționat că de ani de zile Partidul Democrat a asigurat echilibrul pe scena politică și nu a existat și nici nu poate exista nicio guvernare eficientă fără participarea Partidului Democrat. „Sunt ferm convins că următoarea guvernare în Republica Moldova va fi neapărat cu PDM. Trebuie să demonstrăm că suntem puternici, profesioniști și parteneri serioși și credibili. Partidul Democrat este singurul care poate schimba viața oamenilor spre bine, este singurul care aduce fapte, nu vorbe", a conchis Filip.

La rândul său, deja fostul vicepreședinte democrat Andrian Candu a cerut mai multă „determinare, inițiativă și acțiune în interesul țării, al cetățenilor și, nu în ultimul rând, al partidului”.

„Orice poziție își va asuma PDM în viitorul apropiat trebuie să fie asumată pe deplin și ca atare. Dacă e în opoziție – atunci să fie o opoziție adevărată, care să critice orice greșeală și pas făcut de guvernare în detrimentul cetățenilor și al statului, și să urmărească să fie promovată agenda oamenilor. Dacă e la guvernare – să facă FAPTE și să implementeze promisiunile PENTRU MOLDOVA. Aranjamentele tacite compromit partidul și dezamăgesc oamenii, mai cu seamă pe cei care și-au dat votul de încredere pentru PDM la alegerile parlamentare”, a menționat Andrian Candu.

Potrivit lui, PD are responsabilitatea „de a echilibra situația politică și de a determina viitorul țării” și urmează multe discuții și dezbateri în interior, ce se vor finaliza cu luarea unei decizii. „Ce știu eu și voi, dragi prieteni, care ați urmărit activitatea PDM, este că Partidul Democrat a făcut mereu alianțe cu partide de dreapta, pro-occidentale, care au dus la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, pentru un viitor prosper al țării noastre, pentru o viață mai bună aici, acasă, în Moldova”, a mai scris Candu într-o postare pe Facebook.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile