Logo Realitatea.md

PDM are un lider. Pavel Filip a fost ales președintele partidului la Congresul al IX-lea (VIDEO)

07 Septembrie 2019, 13:33 // Politica

Democratul Pavel Filip a fost ales astăzi, la Congresul al IX-lea al democraților în calitate de președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Pavel Filip a fost ales cu votul a celor circa 800 de membri ai PDM, care au participat la Congres.

Amintim că, Pavel Filip a exercitat până acum șefia interimară a PDM, după ce Vlad Plahotniuc a anunțat că își dă demisia din funcția de președinte al PDM.Pavel Filip este deputat în Parlament din partea democraților și este membru de partid de 10 ani.

Deciziile aprobate la Congres

Alegerile în cadrul congresului au continuat cu votarea componenței noului Consiliu Politic Național. Acesta urmează să se întrunească pentru a alege vicepreședinții și secretarul general al Partidului Democrat.

Tot în cadrul Congresului IX extraordinar, democrații au votat pentru o serie de modificări la statutul PDM. A fost abrogată funcția de prim-vicepreședinte al PDM și a fost eliminat organul Consiliul Executiv al PDM, atribuțiile căruia îi vor reveni Biroului Permanent, care, de astăzi, se numește Biroul Executiv al PDM.

În final, delegații au votat rezoluția Congresului IX extraordinar al PDM și o declarație politică în care PDM condamnă cu vehemență acțiunile coaliției de guvernare ACUM-PSRM de subminare a suveranității și independenței naționale și cheamă toți cetățenii care cred în valorile Republicii Moldova și în idealurile europene să se solidarizeze cu Partidul Democrat pentru a se opune încercărilor guvernanților de a uzurpa viitorul generațiilor care vin.

Tot astăzi, a avut loc prima ședință a Consiliului Politic Național în noua componență, care l-a ales unanim pe Alexandru Jizdan în funcția de Secretar general al PDM.  

Citeste tot despre: Congres, Pavel Filip, PDM, presedinte
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile