Logo Realitatea.md

PDM condamnă declarația lui Ciocoi, dar și-a exprimat susținerea pentru Guvernul Chicu

19 Februarie 2020, 15:09 // Politica

Deputații fracțiunii PDM s-au întrunit astăzi în ședință, în cadrul căreia au discutat inclusiv pe marginea subiectului moțiunii simple împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, scrie într-un comunicat emis presei. Coincindență sau nu, dar ședința pare a fi organizată după marele anunț al lui Andrian Candu și încă a cinci colegi democrați, precum că pleacă din partid.

„Membrii fracțiunii au luat act de explicațiile ministrului Ciocoi, care a spus că regretă această exprimare nereușită și își cere scuze în față  cetățenilor Republicii Moldova și veteranilor războiului de pe Nistru. Totodată, șeful diplomației moldovenești a menționat că parcursul european și implementarea Acordului de Asociere cu UE  rămân  priorități ale politicii externe a țării. Deputații democrați au solicitat ministrului de Externe să promoveze o politică externă în interesul național, ghidându-se de prevederile Constituției și a Acordului de pace din 1992”, scrie în comunicat, deși nu este clar unde și când Aureliu Ciocoi și-a cerut scuze.

În același timp, PDM și-a reiterat „caracterul condiționat de susținere a Guvernului Chicu și promovarea pe plan extern a mesajului privind recunoașterea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în limitele hotarelor sale recunoscute internațional”. Asta ar însemna că nu vor vota pentru susținerea moțiunii simple.

„Membrii fracțiunii PDM l-au preîntâmpinat pe ministrul de Externe, dar și pe alți miniștri din actualul guvern, să se ocupe nemijlocit de activitatea executivă și să se abțină de la declarații politice, care dezbină societatea”, scrie în același comunicat.

CITEȘTE ȘI:

Filip, despre decizia grupului Candu de a părăsi PDM: E mai mult decât diferențe de viziuni între partid și acest grup

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1290 0.0010%
USD USD 18.5163 -0.6471%
RUB RUB 0.2447 0.4103%
RON RON 4.1626 -0.1224%
UAH UAH 0.6787 -0.8618%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile