Logo Realitatea.md

PDM, despre dosarul penal privind uzurparea puterii în stat: „Decizie absolut ilegală a Procuraturii Generale”

05 August 2019, 15:50 // Politica

Partidul Democrat din Moldova consideră că dosarul penal pornit de Procuratura Generală privin uzurparea puterii în stat este un nou atac asupra sa din partea guvernării PSRM-ACUM.

„Decizia absolut ilegală a PG de pornire a unui dosar penal pe pretinsa lovitură de stat se înscrie perfect în acţiunile de hărţuire a reprezentanţilor democraţi şi în dorinţa noii puteri de a lovi în pluralismul politic prin scoaterea în afara legii a PDM”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

PDM aşteaptă ordonanţa PG de iniţiere a dosarului penal pentru a o ataca în instanţa de judecată, inclusiv pe motiv că această decizie ar fi ilegală din perspectiva procedurii.

„Dovadă a faptului că decizia PG de a iniţia urmărirea penală, contrar deciziei anterioare a Procuraturii Generale, este şi afirmaţia liderului PPDA, Andrei Năstase, făcută tot astăzi, că insistenţa lui a dat roade şi a fost iniţiat dosarul penal, unul pe care PDM îl consideră exclusiv politic. Andrei Năstase a susţinut un briefing la acest subiect, iar invitaţia pentru presă a fost trimisă cu jumătate de oră înainte de a fi expediat comunicatul PG despre intentarea dosarului. Întreaga societate este martor a faptului că acţiunile procurorilor sunt anunţate din timp de politicienii de la guvernare, ceea ce e o încălcare flagrantă a statului de drept”, mai scrie în comunicat.

Democrații consideră că guvernarea PSRM-ACUM intenţionează să-i persecute până la scoaterea în afara legii a partidului, astfel ca principala formaţiune de opoziţie să nu poată participa la alegerile locale generale, dar şi la alegerile parlamentare anticipate în câteva circumscripţii.

Amintim că PDM a lansat luni, 5 august, un apel adresat misiunilor diplomatice şi comunităţii internaţionale, în care le-a cerut să intervină pentru a readuce actuala guvernare în câmpul constituţional.

VEZI ȘI:

Procurorul general interimar a dispus inițierea unei cauze penale privind uzurparea puterii în stat

(VIDEO) Năstase s-a întâlnit cu noul procuror general interimar și cu seful SIS. Despre ce au discutat

(DOC) Partidul Democrat face apel către partenerii externi și organizațiile internaționale

Citeste tot despre: PDM, uzurparea puterii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile