Logo Realitatea.md

PDM inițiază campania de colectare a semnăturilor pentru demiterea lui Igor Dodon

10 Iunie 2019, 11:28 // Actualitate

Partidul Democrat din Moldova (PDM) inițiază campania de colectare a semnăturilor în toată țara pentru demiterea lui Igor Dodon, pe motiv de trădare de Patrie, finanţare ilegală din exterior a PSRM şi uzurparea puterii în stat.

„Campania a fost lansată întru realizarea cerințelor celor 30 de mii de oameni, care la 9 iunie 2019 au participat la un protest pașnic, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru apărarea constituționalității și au adoptat Rezoluția pentru Apărarea Țării.

Pentru a-și pune în aplicare planul de vânzare a țării, Igor Dodon împreună cu socialiștii și Blocul ACUM  au întreprins o tentativă de lovitură de stat.

PDM consideră că, prin această trădare ruşinoasă, cetăţeanul Igor Dodon și-a pierdut orice legitimitate, mai ales după ce întreaga ţară a văzut modul în care a încercat să pună în practică un plan de federalizare a Republicii Moldova, dar și modul în care preşedintele ţării recunoaşte că socialiştii au fost finanţaţi ilegal din Federația Rusă cu zeci de milioane de dolari în ultimii ani.

Prin urmare, PDM va continua acţiunile legale până va fi îndeplinită dorinţa cetăţenilor ca preşedintele devenit nelegitim, Igor Dodon, să demisioneze din funcţie.

Așadar, îi solicităm lui Igor Dodon să nu se mai agațe cu disperare de putere, să demisioneze şi să meargă la judecata poporului, în cadrul alegerilor prezidențiale anticipate”, se arată în comunicatul emis de partid presei. 

CITEȘTE ȘI:

PROBĂ VIDEO nr. 1 care ar dovedi că Igor Dodon a vrut federalizarea țării

Dodon promite că Rusia va închide dosarele pe numele lui Plahotniuc după acordul de federalizare (PROBA VIDEO nr.2)

PROBA VIDEO nr. 3: Dodon cere bani de la Plahotniuc. Îi spune că de la ruși ia 700 de mii de dolari pe lună pentru PSRM

Alegeri anticipate, pe 6 septembrie! Filip a semnat decretul de DIZOLVARE a Parlamentului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5269 -0.8762%
USD USD 17.7138 -0.2607%
RUB RUB 0.2759 -0.1809%
RON RON 4.1228 -0.8942%
UAH UAH 0.7143 -0.2374%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile