Logo Realitatea.md

PDM își va retrage membrii săi din Guvernul Chicu, după investirea în funcție a noului președinte, care va fi ales în turul doi (VIDEO)

07 Noiembrie 2020, 14:19 // Politica

Partidul Democrat din Moldova (PDM) își va retrage membrii săi din Guvernul Chicu imediat după învestirea noului președinte, care urmează să fie ales în turul doi de scrutin din 15 noiembrie curent. Anunțil a fost făcut astăzi de către președintele PDM, Pavel Filip, după ședința comună a Biroului Executiv al PDM și președinților Organizațiilor Teritoriale ale PDM.

Astfel, Pavel Filip a invitat toate partidele parlamentare de orientare pro-europeană la dialog pentru a constitui un nou cabinet de miniștri, după alegeri, inclusiv pentru a asigura o bună guvernare ulterioară.

„R. Moldova a ajuns la un moment de cotitură. Considerând că R. Moldova și guvernarea are nevoie de o resetare, având în vedere tendințele la nivel regional, dar și intern, pornind de la consultările cu membrii și simpatizanții săi, PDM declară că: își reiterează apartenența la valorile social-democrate; PDM consideră că, după doi ani de instabilitate poltiică, secetă, pandemie – alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru țară, care ar fi aruncată în haos; PDM este consecvent: am asigurat mereu echilibrul și vom menține neutralitatea îna legerile prezidențiale. Îndemnăm membrii și susținătorii să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc. După învestirea președintelui nou ales, PDM își va retrage miniștrii de la guvernare”, a declarat Pavel Filip.

Cât ține de alegeri, turul doi, Filip spune că PDM își va păstra neutralitatea, exact ca în primul tur, iar simpatizanții democrați dunt îndemnați să voteze după cum le dictează conștiința.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile