Logo Realitatea.md

PDM la Orhei: Ce promisiuni au făcut democrații locuitorilor (VIDEO)

18 Februarie 2019, 09:49 // Alegeri

Caravana electorală a PDM a mers sâmbătă în localitățile raionului Orhei, pentru a promova candidații săi pe circumscripțiile nr. 18 și 19 - Vasile Costin și Tudor Golub.

Președintele Parlamentului și vicepreședinte PDM, Andrian Candu, a declarat că democrații au mers în localitățile raionului Orhei pentru a arăta locuitorilor ce au realizat, dar și ce angajamente își iau pentru următoarea perioadă.

Unul dintre angajamentele enunțate vizează dezvoltarea și ajustarea sistemului de asigurare în medicină la așteptările beneficiarilor.

Întrebat dacă PDM examinează opțiunea personalizării sistemului de asigurări în medicină, Andrian Candu a spus că deja se lucrează la elaborarea unor opțiuni care să fie accesibile și utile pentru oameni.

"Noi achităm sume mari pentru asigurare. Dar nu avem posibilitatea să utilizăm acești bani după necesități, de exemplu pentru operație la o clinică privată", a spus o locuitoare a satului Chiperceni, potrivit unui comunicat emis presei.

"La moment, în Moldova se aplică sistemul de asigurare medicală solidară. În foarte multe țări, pe lângă acest sistem, există fonduri private. Lucrăm și analizăm cum să fie mai convenabil. Nu putem renunța la sistemul de solidaritate, căci nu pot rămâne bătrânii și copiii fără asistență medicală. Dar vrem să creăm posibilitatea ca cetățenii activi, care muncesc și plătesc asigurarea, să poată avea concomitent un cont personalizat, bani pe care să-i utilizeze, la necesitate, în sistemul privat sau pentru anumite tratamente mai costisitoare, neacoperite de programul național", a explicat liderul PDM.

Despre înființarea locurilor de muncă bine plătite, măsurile de susținere a tinerilor, crearea condițiilor pentru revenire acasă a cetățenilor plecați peste hotare, democrații au discutat și cu angajații fabricii de textile "Ramicomf Grup" din Orhei.

"Mă bucur să văd că afacerile cresc și se dezvoltă în Moldova, iar sute de oameni au un loc de muncă decent acasă, alături de cei dragi", a remarcat Andrian Candu.

NOTĂ. Electorala 2019: Achitat din fondul electoral al concurentului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile