Logo Realitatea.md

PDM rămâne fără un deputat în Parlament și membru de partid. Alexandru Botnari pleacă din viața politică (VIDEO)

05 Decembrie 2019, 14:12 // Politica

Deputatul PDM Alexandru Botnari renunță la mandatul de legiuitor în favoarea mandatului de primar, pe care l-a câștigat în cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie curent. De asemenea acesta a anunțat că renunță și la mandatul de membru al Partidului Democrat și pleacă din viața politică, pentru a continua proiectele pe care a început anterior să le implementeze la Hîncești.

„Am muncit 16 ani de zile ca primar al municipiului Hîncești și am luat decizia de a participa la alegerile parlamentare, pentru că s-a schimbat Codul electoral și pot reprezenta localitatea unde am muncit, dar și pentru a schimba și alte lucruri ce țin de autoritățile locale. Pe parcursul acestor 9 luni, de când sunt în Parlament, am înțeles că lucrurile nu sunt chiar așa cum vreau eu. De aceea, astăzi, am luat decizia să mă întorc în funcția de primar al municipiului Hîncești. Astăzi eu mă retrag și politic. La moment plec din politică, asta nu înseamnă că merg în alt partid. Vreau să-mi caut de lucrul de mai departe. Admit că aș putea pe parcurs să revin înapoi – în partid, în dependență de conjunctură”, a spus Botnari în cadrul unei conferințe de presă.

Alexandru Botnari a fost ales primar al orașului Hâncești, la alegerile locale din 20 octombrie, fiind totodată deputat. Acesta a ajuns în Parlament după ce a candidat din partea PDM pe circumscripția uninominală Hîncești. Acesta a ocupat funcția de primar al municipiului Hâncești din 2003 și fiind totodată vicepreședinte al PDM. Între 2003 și 2009, a fost candidat independent la funcția de primar, după care a aderat la PDM.

Un scanda legat de activitatea lui Botnari în cadrul Primăriei Hîncești a fost mediatizat după ce acesta  a numit în cinstea rudelor două străzi din Hîncești. Una poartă numele numele tatălui său (Chiril Botnari), iar alta a soacrei acestuia (Nadejda Odobescu).

Conform legislației electorale, în circumscripția Hîncești urmează să fie organizate alegeri parlamentare noi, după ce Alexandru Botnari revine la rârma municipiului Hîncești.

Menționăm că, tot astăzi, Parlamentul a aprobat și demisia deputatului PDM, Constantin Botnari, fiind declarat vacant mandatul de parlamentar, care va fi suplinit conform listei de partid.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile