Logo Realitatea.md

PDM și PSRM, pe legea ONG-urilor. Filip: Noi o vom vota în lectură finală. Ce zice Dodon pe de altă parte?

04 Iunie 2020, 13:26 // Politica

Deputații PDM vor vota în lectură finală proiectul Legii ONG-urilor, care a devenit mărul discordiei în Parlament. Liderul partidului Pavel Filip a declarat, în cadrul emisiunii UNInterviu de la Unimedia.info, că s-a ajuns la o înțelegere cu colegii de coaliție din PSRM pe marginea acestui subiect.

„La insistența Partidului Democrat, la Biroul Permanent am introdus chiar în ordinea de zi pentru 2 săptămâni examinarea în lectura a 2-a a Legii cu privire la organizațiile neguvernamentale. Noi vom vota această lege. Săptămâna trecută a avut loc ședința Comisiei Juridice (n.r. a Parlamentului), au fost examinate toate amendamentele care au venit în comisie, este avizul acesteia. Așadar, în plenul Parlamentului vom vota această lege”, a declarat Pavel Filip.

Acesta a mai spus că punctele din proiectul de lege cu privire la finanțarea externă, pe care le invocase șeful statului, Igor Dodon, drept inacceptabile, nu au fost scoase din textul final al proiectului: „Nu am văzut ca aceste puncte să fi fost scoase în baza amendamentelor examinate și votate în Comisie. Din declarațiile celor de la PSRM și discuțiile pe care le-am avut, ei au spus că nu poate fi votată legea în varianta ințială, care a intrat în Parlament. Acum este lectura a 2-a și au fost foarte multe amendamente, care au fost examinate de către Comisie”.

În același timp, președintele țării, or liderul neformal al socialiștilor, Igor Dodon, aflându-se la emisiunea „Contrapunct” de la Radio Sputnik Moldova, a confirmat că Legea cu privire la activitatea ONG-urilor ar putea fi adoptată chiar săptămâna viitoare, „dacă se va ține cont de recomandările pe care le-au discutat chiar azi (n.r. ieri, 3 iunie) într-o ședință la Președinție”.

La același subiect:

Dodon amenință democrații: Dacă vor vota legea ONG-urilor, încalcă Acordul coaliției. Eu nu voi promulga această lege

Maia Sandu: Legea ONG-urilor nu-i va permite lui Dodon să desfășoare campanie electorală folosind „fundația de caritate” a soției sale

Chicu atacă opoziția: Prin aprobarea în redacția actuală a legii ONG-urilor, unii mari experți vor să lase moldovenii fără țară

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile