Logo Realitatea.md

PDM va cere demiterea Guvernului Chicu, dacă miniștrii îl vor ajuta pe Dodon în campania prezidențială

20 Noiembrie 2019, 08:18 // Politica

Partidul Democrat va înainta moțiune de cenzură Guvernului Chicu, dacă Executivul va folosi resursa administrativă pentru a-i ajuta președintelui Igor Dodon. Declarația a fost făcută de deputatul democrat Vladimir Cebotari. Politicianul a adus și un exemplu de utilizare a resursei administrative în campanie electorală - și anume faptul că fosta prim-ministră a mers la întâlniri unde a îndemnat cetățenii să voteze pentru candidații blocului ACUM, în campania pentru alegerile generale locale. Democratul spune că dacă acest lucru se va întâmpla și cu Guvernul Chicu, atunci PDM va cere demiterea.

Totodată, Vladimir Cebotari a menționat că și-ar dori ca proaspătul Guvern să aibă o poziție pro-Moldova, dar să stabilească relații bune cu partenerii atât din Vest, cât și din Est. În același timp, democratul este de părere că prim-ministrul Ion Chicu ar fi trebuit să întreprindă primele vizite oficiale la București și Kiev, dar nu la Moscova, așa cum este planificat.

Vladimir Cebotari a mai declarat, referindu-se la alegerile prezidențiale, care urmează să aibă loc anul viitor, că actualmente în Parlament, practic, este imposibil să fie modificată Constituția astfel încât anul viitor președintele țării să fie ales în legislativ, dar nu prin vot direct. Potrivit lui, chiar dacă modificarea ar putea fi votată în Parlament, ea nu va fi confirmată de Curtea Constituțională.

„Această Curte Constituțională în care se află reprezentanții Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate. (...) În caz contrar, dacă aceste modificări în Constituție vor fi făcute, atunci trebuie să presupunem că ele vor fi aprobate cu ajutorul oamenilor care au fost trimiși acolo de Maia Sandu și Andrei Năstase”, a declarat Vladimir Cebotari, potrivit IPN, în cadrul emisiunii „O nas” de la postul Jurnal TV.

În același timp, consideră că nimeni nu trebuie să modifice Constituția.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS