Logo Realitatea.md

PDM va realiza o amplă campanie de informare cu privire la beneficiile principalelor programe naționale lansate de formațiune (VIDEO)

12 Iunie 2018, 14:10 // Politica

Partidul Democrat din Moldova a făcut o amplă evaluare a stadiului implementării mai multor proiecte lansate în ultimele luni. Potrivit purtătorului de cuvânt la PDM, Vitalie Gamurari, acest lucru se face periodic pentru a avea informații de la colegii din Guvern și Parlament, astfel încât să se poată interveni în cazul în care se înregistrează întârzieri. Anunțul a fost făcut în cadrul briefingului săptămânal de după ședința PDM.

Gamurari a declarat în cadrul briefingului că s-a mai discutat și despre atacul puternic al opozanților PDM asupra celor mai importante programe naționale pe care le lansează și pe care Guvernul le implementează. „Ne ciocnim de tot mai multe  încercări de a prezenta negativ aceste proiecte. Uneori atacurile ajung până la absurd. Aceste atacuri însă nu sunt împotriva PDM,  ci împotriva cetățenilor, care au nevoie de aceste proiecte", a punctat Gamurari.

Democratul a remarcat că, așa cum a declarat PDM de mai multe ori, toate proiectele mari sunt inițiate ca urmare a solicitărilor venite de la cetățeni, din teritoriu. Gamurari a reiterat că reprezentanții PDM merg săptămânal în țară, discută cu oamenii, cu reprezentanți ai autorităților locale tocmai pentru a identifica ceea ce este nevoie de făcut pentru ca populația să beneficieze de măsuri bune pentru familiile lor.

Totuși, se observă tendința opozanților  – PDA și PAS de a duce în eroare cetățenii, care dezinformează populația că programul Prima Casă nu se va realiza, ca să nu beneficieze de el. La moment, însă, sunt peste 100 de beneficiari care deja intră în casele lor. Sunt încă 100 de persoane care au depus dosarele pentru a beneficia de acest proiect. Vedem clar că acest program oferă posibilitatea tinerilor să își cumpere o locuință în cele mai avantajoase condiții. Oricine va face un calcul elementar va vedea că Prima Casă este un program foarte bun pentru cei care se încadrează în condițiile de aplicare", a declarat reprezentantul PDM, care a adăugat că, în scurt timp, se va lansa, așa cum a promis PDM, Programul Prima Casă 2, dedicat exclusiv angajaților din sectorul de stat.

Acesta a mai afirmat că astfel de zvonuri false au fost lansat și despre ghișeul unic, despre programul de subvenții în agricultură pentru tineri, proiectul de achiziție a ambulanțelor, proiectul de realizare apă-canal în toată țara etc. „Deja vorbim de o propagandă iresponsabilă menită să îi țină pe oameni departe de proiecte care le fac viața mai bună și la standarde din ce în ce mai moderne", a declarat Gamurari.

În acest context, „PDM a decis să facă o amplă campanie de informare cu privire la aceste programe pentru că există riscul ca oamenii să fie dezinformați și să nu beneficieze de ele”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile