Logo Realitatea.md

Pe 29 aprilie marcăm „Ziua Faptelor Bune”. Vezi care este programul și ce activități au pregătit organizatorii (VIDEO)

24 Aprilie 2018, 06:25 // Life

Înregistrarea pentru participare la „Ziua Faptelor Bune în Republica Moldova”, care va fi marcată la 29 aprilie curent a fost finalizată, însă doritorii de a participa la eveniment sunt îndemnați să vină la data stabilită, pe strada pietonală, pentru a lua parte la manifestația preconizată.

Foto: rvc.md

Potrivit organizatorilor, la data de 29 aprilie, începând cu ora 11:00 până la 21:00, pe strada pietonală vor fi organizate o varietate de activități: de la jocuri pentru copii până la târguri de caritate și prelegeri pe un stil de viață sănătos.

Strada pietonală va fi divizată în 6 zone:

ZONA SĂNĂTATE: aici pe vizitatori îi va aștepta un cort Aquaterra Wellness & SPA, unde vor putea încerca simulatoarele de canotaj sub supravegherea unui antrenor, să ia parte la competiții sportive, precum și să măsoare puterea corpului supus la greutate. Corturile organizației „Inițiativa Pozitivă" unde vom putea da teste rapide gratuit pentru HIV și hepatita C, iar studenții USMF „Nicolae Testemițeanu" organizează cursuri de prim ajutor și teste pentru diabet zaharat. În cazul în care știți că nu suferiți de aceste boli, puteți dona sânge la punctul mobil de donare.

SPORTER organizează un centru informativ, unde toată lumea poate afla despre beneficiile unui stil de viață sănătos. „Wernie Weteranam Weru" vor colecta produse de igienă personală pentru veteranii celui de-al doilea război mondial.

ZONA COPII - PĂRINȚI: NATURALIS organizează concursuri de divertisment cu premii și jocuri distractive. Voluntarii organizației „Начала жизни" vor organiza cursuri de art-terapie psihologică iar Fundația „BITONIC" - ateliere educative pe tema zahărului în produsele alimentare. „Puzzle Copii" vor vinde tuturor participanților limonadă rece și în paralel organizează un spațiu pentru creativitatea copiilor. „MilleniuM" vor aplica desene în stil face painting, transformând copiii în personaje de poveste. Tot în această zonă vor fi instalate jocuri de masă pentru copii.

Pe strada pietonală va fi și un târg: „ShopShop" va vinde obiecte de papetărie și „Millo'mania.md" - șosete neobișnuite și pline de culoare pentru fashioniste. Aici puteți întâlni produsele preferate din lemn de la „Trommigou" și mierea naturală de la „Eco Honey".

ZONA PENTRU VOLUNTARI: Liceul Tehnologic „HERTZL" va desfășura un workshop în robotică. În aceeași zonă puteți întâlni jocuri pe consolele "Dandy" și vă veți putea relaxa pe scaune moi. Adiacent, această zonă va cuprinde, de asemenea salvamari și autospecialele: SMURD, pompieri, CBRN, care vor putea fi examinate mai aproape de toți doritorii.

Mai multe detalii găsiți aici.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile