Logo Realitatea.md

Pe cine va susține PPDA la alegerile din Hîncești și când va lua o decizie în acest sens

04 Februarie 2020, 18:28 // Politica

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr va anunța până la sfârșitul săptămânii pe cine va susține la alegerile parlamentare noi, din 15 martie, din circumscripția uninominală numărul 38, Hîncești. Vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari, a spus astăzi într-o conferință de presă că PPPDA are două opțiuni din care alege: candidatul independent Grigore Cobzac sau candidatul PAS, Olesea Stamate, transmite IPN.

Alexandru Slusari menționează că decizia PPPDA va fi luată la ședința Biroului politic, după consultări cu organizația teritorială Hîncești. Potrivit deputatului, Grigore Cobzac era prima opțiune a PPPDA, deoarece este din Hîncești și a candidat pentru aceeași funcție din partea Blocului ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, unde a obținut un scor bun. Pe de altă parte, este Olesea Stamate, candidata PAS, care la fel este o candidatură bună, spune vicepreședintele PPPDA.

„În situația în care apelul nostru de a găsi un singur candidat nu a fost auzit, noi avem doi candidați care vin de la un partid partener, noi trebuie să susținem pe unul dintre acești doi”, a spus deputatul.

CECE Hîncești a înregistrat până acum cinci candidați la funcția de deputat. Este vorba de candidatul PDM, Ion Mereuță, candidatul PSRM, Ștefan Gaţcan, candidatul PAS, Olesea Stamate, candidatul Partidului Șor, Vitalie Balinschi și cel al Blocului Electoral „Unirea”, Dorin Chirtoacă.

Candidatul independent Grigore Cobzac a anunțat astăzi că a depus actele la CECE Hîncești.

Vedeți și: Grigore Cobzac a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa pentru funcția de deputat pe circumscripția din Hîncești

Ei sunt cei trei candidați înregistrați oficial, până astăzi, pentru funcția de deputat din Circumscripția Hîncești

Încă doi candidați, înregistrați oficial pentru alegerile din Circumscripția nr.38

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile