Logo Realitatea.md

Pe timp de pandemie, Dodon organizează festivități religioase de sfințire în localitatea de baștină (FOTO/VIDEO)

06 Iunie 2020, 14:33 // Societate

Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că astăzi, împreună cu primarul localității Sadova, Anghel Tudor, consilieri locali și consăteni, au participat la slujba de sfințire a fântânii, precum și a altor obiective oficiată de Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, și Episcopul de Ungheni și Nisporeni, Petru, cu prilejul renovării acesteia.

Foto: Igor Dodon

Potrivit lui Dodon, cu suportul localnicilor au fost reabilitate și construite mai multe drumuri, restaurată și amenajată fântânii și răstignirea din centrul satului, precum și Monumentul eroilor căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Recent satul meu de baștină Sadova a împlinit 600 de ani de la fondare. Cu acest prilej, împreună cu sătenii am decis să contribuim la dezvoltarea localității. Cu suportul localnicilor au fost reabilitate și construite mai multe drumuri, restaurată și amenajată fîntîna și răstignirea din centrul satului, precum și Monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.Astăzi, împreună cu primarul localității, Anghel Tudor, consilieri locali și consăteni, am participat la slujba de sfințire a fîntînii, oficiată de Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir și Episcopul de Ungheni și Nisporeni, Petru.

Sunt mîndru că împreună cu sadovenii am reușit să edificăm aceste obiecte care vor da un aspect plăcut și un plus valoare satului. Îndemn cetățenii să se implice în dezvoltarea localităților de baștină. Doar prin dezvoltarea satelor și a orașelor, vom reuși să prosperăm întreaga țară și să redresăm economia Republicii Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

Citeste tot despre: Dodon, pandemie, Sadova, sfințire
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile