Logo Realitatea.md

Pe trotuarul de pe str. Pușkin au dispărut mașinile, dar au apărut comercianții! Codreanu către pretori: „Mai puțin stați prin birouri” (VIDEO)

30 Iulie 2018, 13:27 // Societate

S-a rezolvat problema mașinilor parcate neregulamentar pe trotuar, dar a apărut o altă problemă: comercianții stradali. Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu s-a arătat nemulțumit de faptul că strada Alexandr Pușkin, unde recent au fost instalate bănci pe trotuare, a fost împânzită de comercianți stradali. 

Embed:

În acest context primarul interimar le-a cerut responsabililor de la preturi să stea mai puțin prin birouri, dar să iasă pe teren măcar de două sau trei ori pe săptămână și să vadă care este situația în sectoarele pe care le administrează.

Codreanu le-a reproșat pretorilor că, deși au discutat anterior despre amenajarea punctelor de comerț al fructelor și al legumelor, în toate sectoarele orașului mai sunt comercianți care își vând marfa direct din vehicule. 

„Noi am avut o discuție cu pretorii, am stablit că nu se admite comercializarea din unitățile de transport. Dacă mergem acuma să vedem, în toate sectoarele se comercializează din transport. Mă întreb, de ce noi trebuie să ne întâlnim de 3-4 ori să discutăm, dacă niște reguli simple nu le putem respecta? De ce unii agenți economici se pot conforma, iar alții nu?..”, s-a adresat edilul interimar către pretori.

Amintim că, acum o lună, autoritățile municipale au instalat mai multe bănci pe trotuarul de pe strada A. Pușkin din capitală, în perimetrul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt și a străzii 31 august 1989, pentru a împiedica parcarea neregulamentară a automobilelor. Ulterior, asemenea bănci au fost instalate și pe str. V. Pîrcălab.

Vezi și:

STOP parcărilor! Panta de acces pentru mașini pe trotuarul din strada Al. Pușkin, frezată (FOTO, VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile