Logo Realitatea.md

Pedepsele din dosarul „La Soacra”, cu 4 morți și 13 răniți, micșorate: Se eliberează imediat din sala de judecată...

21 Noiembrie 2019, 14:19 // Societate

Pe cât de tragic a fost incidentul de la cafeneaua „La Soacra”, soldat cu 4 morți și 13 răniți, pe atât de stins este sfârșitul procesului de judecată...

După ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a întors dosarul la rejudecare în Curtea de Apel Chișinău, cea de-a doua instanță națională și-a pronunțat decizia. Completul de judecători format din Ion Pleșca, Maria Negru și Alexandru Spoială au admis recursurile avocaților a trei condamnați: Toma Vasilii, Sergiu Popel și Liliana Leancă. Pedepsele lor au fost mișcorate; pentru unul, magistrații au dispus eliberarea imediată din sala de judecată.

Curtea de Apel Chișinău a dispus:

- lui Toma pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani cu executarea în penitenciar de tip semiînchis cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani; în loc de 6 ani și 6 luni cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice 11 ani.

- lui Boşcanean pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani cu executarea în penitenciar pentru femei de tip semiînchis cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani; în loc de 6 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice 11 ani.

- lui Popel pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani cu executarea în penitenciar de tip semiînchis cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani; în loc de 7 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice 12 ani.

Termenul de executare a pedepsei lui Toma şi Boşcanean urmează a fi calculat din momentul reţinerii, cu includerea în acest termen a perioadelor privării de libertate.

Pedeapsa stabilită lui Popel sub formă de închisoare se consideră executată. Măsura preventivă în privința lui s-a revocat, fiind eliberat imediat din sala de judecată.

Decizia Curții este executorie, dar poate fi supusă recursului la CSJ.

Toată istoria tragediei, o puteți afla aici.

Dosarul „La Soacra”, la Curtea de Apel! Administratorul cafenelei a rămas cu aceeași sentință, pe când alții au primit o condamnare mult mai aspră (VIDEO)

(FOTO, VIDEO) Dosarul „La Soacra”, încă neexaminat la Apel. Victimele au blocat intrarea în instanță: „Vreți să ne punem în genunchi?”

„La Soacra”: Un dosar întins pe 3 ani cu victime care tot așteaptă să li se facă dreptate. Punct și de la capăt

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile