Logo Realitatea.md

Pentagonul a publicat imagini de la operațiunea în care a murit liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi

31 Octombrie 2019, 10:13 // În lume

Pentagonul a dezvăluit miercuri mai multe detalii despre operaţiunea de la sfârşitul săptămânii trecute în care a murit liderul grupării jihadiste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, dând publicității inclusiv o înregistrare video declasificată în care se văd trupe speciale americane intrând în incinta complexului în care se ascundea şeful grupării jihadiste.

Digi24 transmite că Pentagonul a făcut o conferință de presă și cu această ocazie a difuzat mai multe fotografii şi extrase video în care se poate observa cum circa zece persoane se apropie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de incinta complexului din Barisha, un sat din nord-vestul Siriei.

Generalul Kenneth McKenzie a informat că trupele speciale au ucis patru femei - care purtau veste cu explozibil - şi un bărbat în timpul operaţiunii din complex, precum și un număr neprecizat de alți luptători, după ce aceştia au început să tragă asupra unor elicoptere americane care luau parte la asalt.

Generalul McKenzie a mai spus că 11 copii găsiţi în clădire au fost luaţi în custodie şi se află în siguranţă. El a rectificat unele informaţii, precizând că în momentul în care Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer şi-au pierdut viaţa doi copii, şi nu trei, aşa cum fusese anunţat iniţial. Nu se cunoaşte cu exactitate vârsta celor doi copii ucişi, dar se presupune că nu aveau mai mult de 12 ani.

McKenzie a mai spus că al-Baghdadi „s-a târât într-o gaură împreună cu doi copii şi s-a detonat”, dar a refuzat să facă alte comentarii în legătură cu ultimele clipe din viaţa liderului jihadist, evitând astfel să confirme descrierea pe care o făcuse președintele Trump că liderul ISIS scâncea ca un copil în timp ce fugea.

CITEȘTE ȘI:

Liderul Statului Islamic ar fi fost ucis. Trump: „Tocmai s-a întâmplat ceva foarte important”

Cine este „Profesorul”, noul lider al organizației teroriste Stat Islamic! A fost ofițer în armata lui Saddam Hussein

Trump se gândește să facă publică înregistrarea video a operațiunii împotriva lui al-Baghdadi: A murit ca un laș, ca un câine

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile