Logo Realitatea.md

Pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești au fost deschise 44 de secții de votare

10 Februarie 2020, 12:01 // Politica

Consiliul electoral al circumscripție electorale a constituit 44 secții de votare pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie curent, în circumscripția electoral uninominală nr.38 municipiul Hâncești, în baza propunerilor primarilor.

Ministerul Afacerilor Interne, în baza atribuțiilor ce îi revin conform prevederilor legislației electorale, va întreprinde măsurile necesare privind menținerea ordinii publice în localitățile unde îşi vor avea sediul secțiile de votare.

Lista secțiilor de votare o puteți găsiți AICI.

Menționăm că, până pe 18 februarie curent, urmează a fi create birourile electorale ale secțiilor de votare.

Amintim că, în cadrul ședinței din 7 februarie, Consiliul Electoral de circumscripție electoral uninominală Hâncești, a înregistrat mai mulți candidați la funcția de deputat în circumscripția nr.38, precum și simbolul electoral în vederea imprimării în buletinul de vot, pentru participarea la alegerile parlamentare noi din 15 martie.

Este vorba de Cobzac Grigore – candidat independent, Balinschi Vitalie - Partidului Politic „ȘOR” și Chirtoacă Dorin - Blocul Electoral „UNIREA”.

Până în prezent au fost înregistrați în cursă democratul Ion Mereuță, socialistul Ștefan Gațcan, reprezentanta PAS - Olesea Stamate, candidatul Partidului Șor - Vitalie Balinschi, și Dorin Chirtoacă, din partea Blocului Electoral Unirea și candidatul independent - Gricore Cobzac.

Unicul candidat care a rămas a fi înregistrat este cel desemnat de către PLDM, Anatolie Postolachi, care a depus astăzi toate actele necesare pentru a fi acceptat în cursa electorală.

CITEȘTE ȘI:

Grigore Cobzac a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa pentru funcția de deputat pe circumscripția din Hâncești

Neînțelegeri pe interior. Organizația teritorială PAS Hâncești îl va susține la alegeri pe Grigore Cobzac, nu pe Olesea Stamati

Ei sunt cei trei candidați înregistrați oficial, până astăzi, pentru funcția de deputat din Circumscripția Hîncești

Ex-deputatul Grigore Cobzac va candida din nou pe circumscripția nr. 38, deja independent. Reacția PAS

Cel mult opt candidați la funcția de deputat vor figura în buletinul de vot pentru alegerile din Hîncești

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile