Logo Realitatea.md

(UPDATE) Percheziții la vama Sculeni și sediul central al Serviciului Vamal: Sunt rețineri! Conducerea a inițiat propria anchetă

18 Martie 2019, 10:37 // Actualitate

UPDATE 13:41 O schemă de corupţie, pusă pe roate de câţiva angajaţi ai Serviciului vamal, a fost documentată şi deconspirată de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Un şef, responsabil de gestionarea bazelor de date ale Serviciului vamal, trei inspectori şi doi intermediari, au fost reţinuţi, în această dimineaţă, fiind suspectaţi că ar fi pretins sistematic sume de bani pentru a elimina sau a influenţa radierea din sistemul informaţional date cu privire la evidenţa automobilelor cu numere de înmatriculare străine.

Mai multe detalii despre operațiune, citiți pe acest link.

UPDATE 12:00 Deja ar fi vorba despre șase persoane reținută, printre care trei inspectori de la vama Sculeni, șeful aparatului central și doi intermediari.

Totodată, conducerea Serviciului Vamal a venit cu o reacție prin intermediul Serviciului de presă prin care spune că s-a autosesizat pe faptul perchezițiilor operate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție la postul vamal "Sculeni" și Aparatul Central al instituției, fiind dispusă inițierea unei anchete de serviciu.

Serviciul Vamal va colabora cu organele de anchetă și își exprimă disponibilitatea acordării suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanțelor producerii faptelor invocate.

Știrea inițială: Au loc percheziții la vama Sculeni, dar și la sediul central al Serviciului Vamal. CNA și procurorii anticorupție au descins într-un dosar de corupție. 

Foto simbol

La această oră, sunt deja cinci persoane reținut. Este vorba despre trei inspectori de la Vama Sculeni, un șef de direcție de la sediul central al Serviciului Vamal, dar și un intermediar. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile