Logo Realitatea.md

Perchezițiile de la SPIA, soldate cu mandate de arest! Două persoane au fost plasate în izolator, iar una - în arest la domiciliu

20 Mai 2016, 19:09 // Actualitate

Ion Melnic, ofițer principal de investigație din cadrul SPIA, reținut într-un dosar de trafic de droguri, a primit un mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. 

Foto simbol

Tot astăzi, cel de-al doilea angajat SPIA, Dumitru Rusu, inspector principal în cadrul Direcției Combaterea Corupției din cadrul SPIA, reținut în același dosar, a primit 30 de zile de arest la domiciliu. 

Cel de-al treilea invinuit, care e fost anjagat SPIA, la fel a primit 30 de zile de arest în izolator.

Realitatea.md amintește că zilele trecute, procurorii anticorupție, SIS și CNA au descins la sediul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA)al MAI, pe faptul implicării mai multor angajaţi din cadrul SPIA MAI în comiterea acţiunilor de corupţie şi protecţionism a membrilor grupării criminale.

Noul șef al instituției, Vitalie Moisei, a declarat că acțiunile sunt necesare în cadrul urmăririi penale, pentru a stabili gradul de vinovăție sau nevinovăție a angajaților SPIA. Șeful SPIA a mai menționat că își dorește ca instituția pe care o conduce să fie un serviciu model în care să se regăsească angajați integri, selectați pe bază de integritate.

CITEȘTE ȘI:

23 de PERCHEZIȚII în cadrul a 3 cauze penale privind angajați SPIA: Mită de mii de euro și legături cu grupări specializate în trafic de droguri

Vitalie Moisei, șeful SPIA, vorbește despre perchezițiile de la sediul instituției (Foto/Video)

Operațiune ca în filme! Grupare criminală specializată în trafic de droguri, care ar fi protejați de angajați SPIA, REȚINUȚI (VIDEO, FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile