Logo Realitatea.md

Peripețiile unei saudite în Bangkok: S-a baricadat în camera de hotel de frică să nu fie deportată acasă. "Mă vor ucide!"

07 Ianuarie 2019, 10:00 // În lume

O tânără saudită s-a baricadat în camera de hotel de lângă aeroportul din Bangkok, ca să nu fie deportată acasă, la familia ei, de care fuge pentru a-și salva viața. Fata în vârstă de 18 ani a refuzat să ia zborul spre Kuwait, țara ei de origine, chiar dacă mai mulți oameni ai legii stăteau la ușa ei.

Totul s-a întâmplat azi dimineață. 

"Frații mei și întreaga mea familie, dar și reprezentanți ai Ambasadei mă vor aștepta în Kuwait. Mă vor ucide. Viața mea e în pericol. Propria mea familie mă amenință cu moartea pentru lucruri banale", le-a spus tânăra oamenilor legii din Bangkok.

Reprezentanții organizațiilor pentru drepturile omului și-au exprimat îngrijorarea pentru problema tinerei.

Aceștia au menționat că fata cere azil politic și spune că nu pleacă până nu se întâlnește cu specialiști ai Agenției ONU pentru refugiați.

Rahaf Mohammed al - Qunun era în vacanță în Kuwait, împreună cu familia, însă acum două zile tânăra a fugit, în speranța că va reuși să ajungă în Australia, prin Bangkok. Ea spune că pașaportul i-a fost confiscat după ce a coborât duminică din avionul dinspre Kuwait.

Potrivit Ambasadei Saudite în Bangkok, tânăra a fost reținută pe aeroport pentru că nu avea bilet de întoarcere și că urmează a fi deportată înapoi în Kuwait, unde îi este și familia. 

Un reprezentant al unei organizații internaționale pentru drepturile omului spune că autoritățile thailandeze, în comun cu cele saudite i-au fabricat tinerei această poveste, special pentru a o întoarce din drum.

Rahaf a atras atenția opiniei publice după ce a publicat mai multe postări pe o rețea de socializare, în acest weekend. Aceasta a plasat pe Twitter poze după reținerea ei pe aeroportul din Bangkok, făcându-și publică povestea în lumea întreagă. Tatăl ei este furios pentru acest lucru.

"Nu pot studia și munci în țara mea, vreau să fiu liberă și să studiez și să muncesc", a spus tânăra.

Potrivit jurnaliștilor de la BBC, Rahaf este extrem de speriată și confuză. 

Aceasta a renunțat la Islam și se teme că dacă e trimisă cu forța acasă, familia ei o va ucide. Tânăra cere azil politic în SUA, Canada, Australia sau Marea Britanie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9904 -0.6738%
USD USD 17.0326 0.0446%
RUB RUB 0.2175 -2.2911%
RON RON 4.0999 -0.7288%
UAH UAH 0.6002 -0.1663%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile