Logo Realitatea.md

Permis de conducere falsificat, depistat de polițiștii de frontieră din Cahul la șoferul unei curse ocazionale spre Portugalia

01 Decembrie 2020, 13:42 // Societate

Un permis de conducere falsificat a fost depistat de polițiștii de frontieră din Cahul la șoferul unei rute ocazionale care se deplasa în Portugalia. Actul nu era pe numele șoferului, acesta spunând că a avut doar rolul de „curier”, fiind rugat să transmită documentul unei persoane când va ajunge în țara de destinație.

foto: border.gov.md

Cazul a avut loc în jurul orei 02:30, în punctul de trecere a frontierei Cahul. Astfel, pentru formalitățile de control de nivelul II, ceea ce presupune verificări adiționale, a fost direcționat un microbuz de model Mercedes Sprinter, care efectua cursa „Republica Moldova-Portugalia”. Activitatea de control a avut loc în baza analizei de risc și a excluderii unor bănuieli privind implicarea în ilegalități transfrontaliere.

Polițiștii de frontieră au cerut atât pasagerilor, cât și șoferului de microbuz să prezinte toate actele deținute. În acest sens, șoferul a înmânat la control un plic în care se găsea un permis de conducere moldovenesc, eliberat pe numele unui conațional pentru trei categorii de conducere. În cadrul cercetării amănunțite, cu ajutorul tehnicii speciale, angajații Poliției de Frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare, având lipsa mai multor elemente de protecție.

Pe faptul celor depistate, șoferul nu a putut oferi explicații, deoarece actul i-a fost dat pentru a-l transmite în Portugalia.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Pe caz a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii.

Citeste tot despre: act fals, permis de conducere
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile