Logo Realitatea.md

Personalul Poliției de Frontieră, completat cu 85 de tineri specialiști

07 Iulie 2020, 17:21 // Societate

Personalul Poliției de Frontieră și-a completat rândurile cu 85 de tineri specialiști. Cei 53 de băieți și 32 de fete, care au studiat timp de doi ani la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, și-au primit diplomele și prima avansare în gradul special al Poliției de Frontieră - „Agent”.

foto: border.gov.md

Prezent la solemnitatea de absolvire, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în subordinea căruia intră Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, a felicitat tânăra generație de polițiști de frontieră și a mulțumit corpului didactic din cadrul acestei instituții de învățământ.

„Dragi absolvenți, sunt convins că timp de doi ani ați reuși să acumulați atât calitățile, cât și cunoștințele necesare pentru a deveni adevărați profesioniști și bravi polițiști, gata de a asigura securitatea frontierelor. La fel ca alți colegi, veți sta la straja securității hotarelor Republicii Moldova, iar în față aveți o sarcină dificilă și totodată extrem de importantă privind asigurarea ordinii și controlului trecerii frontierei de stat. Pe această cale, mulțumesc profesorilor pentru munca depusă și pregătirea de calitate oferită unei tinere generații de polițiști de frontiera”, a menționat Pavel Voicu.

Din numele efectivului Poliției de Frontieră, șeful autorității Corneliu Groza a adresat felicitări celei de-a 12-a promoții de absolvenți ai CESF. „Sunt încrezut că această promoție este bine pregătită şi va face față cu succes tuturor provocărilor în exercitarea atribuţiilor şi sarcinilor de serviciu, indiferent de direcția de activitate în Poliția de Frontieră. Apreciez rezultatele frumoase obţinute în anii de studii şi faptul că aţi ales profesia de „poliţist de frontieră”, una deloc uşoară. Astăzi noi suntem mândri că rândurile angajaţilor Poliţiei de Frontieră s-au completat cu specialişti tineri, competenţi, integri și bine instruiţi. Cu Doamne ajută!", a conchis în mesajul său domnul Corneliu Groza.

În cadrul ceremoniei a fost menționată cu „Diplomă de merit” absolventa Cătălina Călin, iar alți patru colegi s-au învrednicit cu „Diplome pentru cei mai buni absolvenți”.

La final, tinerii şi-au luat rămas bun de la Drapelul de luptă şi pentru prima dată au trecut cu pas de defilare în calitate de polițiști de frontieră cu acte în regulă. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile