Logo Realitatea.md

Peste 100 de gherete din tot Chișinăul vor fi evacuate anul acesta! Cele mai multe sunt în sectorul Botanica

12 Martie 2018, 18:03 // Societate

Autoritățile municipale din Chișinău s-au apucat iarăși de evacuarea gheretelor din capitală. Astfel, potrivit reprezentanților Primăriei, până la finele anului urmează a fi scoase peste 100 de gherete și tonete, din cele cinci sectoare.

Foto simbol

Pretorii de sector susțin că nu au spații sufieciente pentru stocarea gheretelor evacuate.

„Preturile de sector au informat că de la începutul anului, deja au fost evacuate peste 30 de gherete, tonete sau pavilioane. Totodată, agenții economici care dețin gherete nefuncționale au fost avizați despre necesitatea evacuării acestora, iar în caz de neconformare, bunurile respective vor fi ridicate de către preturi”, se menționează într-un comunicat de la Primărie. 

Astfel, potrivit autorităților municipale, în sectorul Ciocana urmează a fi demontate și evacuate peste 30 de gherete. În sectorul Râșcani au fost identificate șase obiective abandonate, iar genții economici vizați au fost informați de către Pretura de sector despre necesitatea evacuării gheretelor.

La Botanica în ultimele două săptămâni au fost evacuate trei obiective de comerț nefuncționale: o gheretă și două pavilioane. De asemenea, aici au fost identificate o sută de gherete care urmează a fi evacuate pe parcursul acestui an.

În sectorul Centru au fost demontate și evacuate în acest an șapte gherete nefuncționale. Totodată, pentru alte șapte obiective, recent depistate în inactivitate, agenților economici vizați le-au fost înmânate prescripții pentru evacuare.

11 gherete și 10 puncte mobile de comerț au fost evacuate de la începutul anului în sectorul Buiucani. Pentru alte 20 de cazuri nou-depistate au fost date preîntâmpinări de evacuare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile