Logo Realitatea.md

Peste 1800 de tablete pentru profesorii care vor preda modulul „Educația digitală” (VIDEO)

07 Septembrie 2018, 14:37 // Tech

La Centrul de Instruire și Inovații TIC – TEKWILL a avut loc lansarea publică a modulului „Educație digitală”, obligatoriu pentru elevii din clasa I, în cadrul căreia au fost înmânate 1850 de tablete pentru profesorii care vor preda acest curs.

Foto: mei.gov.md

La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc; ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici; E. S. Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău; președintele Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Domeniul TIC, Irina Străjescu ș.a.

În debutul evenimentului, ministrul Monica Babuc a felicitat toți elevii care din acest an vor studia un  modul nou, util și interesant și le-a mulțumit partenerilor pentru suportul, deschiderea și investiția în sistemul educațional din Republica Moldova. „Trăim într-o epocă în care schimbările în toate domeniile se produc într-un ritm alert, iar cerințele societății moderne și, totodată, ale angajatorilor evoluează constant. Școala secolului XXI nu poate exclude aceste tendințe, de aceea formarea competenţelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, dezvoltarea capacităţilor de utilizare a instrumentelor şi resurselor TIC,integrarea eficientă a tehnologiilor informaționale în educație reprezintă priorități ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării", a afirmat oficialul.

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, „parte importantă a acestui proces constituie posibilitatea de a oferi șanse egale în acest sens tuturor copiilor din întreaga țară, indiferent de regiune sau nivel de bunăstare socială, formarea unei generații competitive, cu abilități practice, solicitate pe piața muncii la nivel național și capabilă să aducă un alt nivel de plus valoare economiei naționale”. 

Menționăm că la 14 iunie curent a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind dezvoltarea educației digitale în învățământul general. Urmare a acestui acord au fost elaborate curriculumul, suportul electronic și Ghidul pentru elevi și cadre didactice în clasa I, a fost consolidată biblioteca virtuală www.smartedu.md, au fost colectate fonduri pentru procurarea a 1850 de tablete digitale în suportul fiecărui învățător de clasa I din întreaga țară, care au fost înmânate astăzi șefilor Organelor Locale de Specialitate în Domeniul Învățământului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile