Logo Realitatea.md

Peter Michalko: Legea amnistiei fiscale este incompatibilă cu reformele inițiate în R. Moldova

26 Iulie 2018, 22:00 // Economie

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko a venit cu un comentariu critic față de legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală, adoptată astăzi în două lecturi în Parlament. 

Diplomatul este de părere că Legea amnistiei fiscale este incompatibilă cu reformele privind consolidarea statului de drept, combaterea corupției, spălarea banilor, crima organizată și îmbunătățirea mediului de afaceri în Republica Moldova.

„Republica Moldova și-a asumat angajamente în raport cu Uniunea Europeană, prin Acordul de Asociere, Agenda de asociere și Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară, precum și angajamentele față de alți parteneri internaționali.

Legea adoptată astăzi, în grabă și în mod netransparent, odată aplicată, ar putea duce la o încălcare a acestor angajamente și să fie incompatibilă în raport cu reformele în derulare privind consolidarea statului de drept, combaterea corupției, spălarea banilor, crima organizată și îmbunătățirea mediului de afaceri.

Ne așteptăm ca autoritățile din Republica Moldova să înceteze procesul de adoptare a acestei legi și să o aducă în conformitate cu standardele internaționale”.

Menționăm că Ambasada SUA și Misiunea FMI în R. Moldova de asemenea au criticat pachetul de legi privind politica bugetar-fiscală.

VEZI ȘI:

Ambasada SUA în Moldova comentează legea privind declarația voluntară și stimularea fiscală, aprobată de deputați

Parlamentul a adoptat, în lectură finală, proiectul legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală

Declarația Reprezentantului FMI în Republica Moldova cu privire la amnistia capitalului aprobată azi în Parlament

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.6386%
USD USD 17.4538 0.3686%
RUB RUB 0.2827 -0.1766%
RON RON 4.0751 0.6297%
UAH UAH 0.7235 -0.0414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile