Logo Realitatea.md

Petic și Filat, ”vecini” la Penitenciarul 13. Fostul polițist de frontieră a fost mutat într-o altă celulă, alături de cea a fostului premier

16 Mai 2019, 17:11 // Actualitate

Gheorghe Petic și Vlad Filat sunt acum ”vecini” la Penitenciarul 13. Fostul polițist de frontieră, condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol, a fost mutat într-o altă celulă, alături de cea în care fostul premier al țării își ispășește pedeapsa pentru trafic de influență și corupere pasivă. Se întâmplă după ce Petic a fost deținut mai mult timp într-o celulă de la subsol plină de igrasie. 

Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către unul dintre avocații lui Gheorghe Petic, Anatol Istrati.

L-am sunat pe Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru a ne confirma acest lucru. Pantea a refuzat însă acest lucru, invocând motive de securitate.

De cealaltă parte, avocații fostului polițist de frontieră s-au adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) privind reținerea ilegală a lui Gheorghe Petic în dosarul în care e acuzat de viol. Apărătorii ar fi primit deja confirmarea din partea CEDO, precum că sesizarea a fost înregistrată, iar acum sunt în așteptarea unei decizii a instanței.

Între timp, astăzi urma să aibă loc o nouă ședință de judecată în cel de-al doilea dosar al lui Gheorghe Petic, în care este învinuit de huliganism agravat. Aceasta a fost însă amânată, deoarece procurorul de caz s-ar fi prezentat la proces cu materialele cauzei doar în limba rusă. Acesta urmează să le traducă pe toate în limba de stat până pe 4 iunie, când este programată următoarea ședință de judecată. 

Prima ședință de judecată în care Gheorghe Petic este învinuit de huliganism agravat a avut loc pe 22 aprilie. În cadrul acesteia, procurorii au dat citire învinuirii. 

Potrivit acesteia, în urmă cu 15 ani, pe când activa în cadrul Serviciului de Grăniceri, în urma unui conflict iscat într-un local din Taraclia, el ar fi amenințat mai multe persoane cu o armă și ar fi tras mai multe împușcături dintr-un Kalashnikov într-un automobil.

Umărirea penală ar fi fost pornită abia în august 2018, după ce oamenii legii au fost sesizați de martorii și participanții la scena de huliganism. 

CITEȘTE ȘI:

Gheorghe Petic, vizat într-un nou dosar. Ar fi tras dintr-un Kalashnikov în plină stradă

Gheorghe Petic, condamnat la închisoare într-o cauză de viol

Gheorghe Petic, suspectat într-o cauză de viol, plasat în arest preventiv

Pedeapsa pe care au cerut-o azi procurorii pentru Gheorghe Petic, fostul polițist de frontieră, învinuit de viol

Gheorghe Petic, transferat într-o altă celulă de detenție, în urma recomandărilor Avocaților Poporului

Igrasie, saltele insalubre, fire electrice neizolate...Cum arată celula din subsolul Penitenciarului 13, unde este deținut Gheorghe Petic (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile