Logo Realitatea.md

Petro Poroșenko: Rusia a început deja să se implice în procesele electorale din Ucraina și Moldova

29 Decembrie 2018, 10:53 // Politica

Rusia a început deja să se implice în procesele electorale din Ucraina și Moldova, susține președintele ucrainean Petro Poroșenko, potrivit căruia Kremlinul folosește tehnologii informaționale moderne pentru a discredita conducerea celor două state. 

Foto: b1.ro

"Pentru Ucraina și Moldova, anul 2019 este unul extrem de important. În Moldova vor fi organizate alegeri parlamentare, iar în Ucraina, alegeri prezidențiale și parlamentare, iar din nefericire, Rusia deja să își implementeze propriul scenariu de implicare directă în procesele electorale", a menționat președintele ucrainean, la ceremonia de lansare a punctului de trecere comun Palanca-Maiaki - Udobnoe, care a avut loc vineri.  

Petro Poroșenko a explicat că Rusia intervine în politica din Ucraina și Moldova prin așa-zisa "coloană a cincea", care este oricând gata să alerge imediat la ruși și să negocieze condițiile de predare.

Poroșenko a subliniat că Ucraina nu își dorește decât pacem scrie Unian.

"Rusia încearcă să folosească tehnologiile informaționale moderne, pentru a discredita conducerea Ucrainei și a Moldovei și nu numai, dar și pe cea a majorității țărilor din UE", susține șeful statului ucrainean.

"Cum putem face față acestui lucru? Numai unindu-ne eforturile, prin mișcarea solidă a Ucrainei și Moldovei față de UE. Aceasta este politica noastră", a încheiat Petro Poroșenko.

Anterior, au fost înregistrate tentative serviciilor ruse de a interveni în procesul electoral din Ucraina prin intermediul rețelelor sociale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5934 -0.7773%
USD USD 17.5245 -0.2635%
RUB RUB 0.2773 -0.6093%
RON RON 4.1507 -0.5487%
UAH UAH 0.6835 0.6183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile