Logo Realitatea.md

Petru Frunze: Banii să fie achitați în buget! La viața și sănătatea cetățenilor mai puțin s-a gândit majoritatea parlamentară (VIDEO)

09 Iulie 2020, 16:01 // Politica

Majoritatea parlamentară s-a gândit mai mult la faptul de a majora amenda pentru șoferii care participă la cursele ilegale și a transfera banii la bugetul de stat, decât a apăra cetățenii de alte eventuale accidente rutiere pe care le-ar putea comite aceștia. Cel puțin asta susține deputatul PAS Petru Frunze, după ce majoritatea parlamentară i-a respins amendamentul privind ridicarea obligatorie a permisului de conducere a acestora.

Vedeți și: Întrecerile pe drumurile publice vor fi sancționate penal. Proiectul de lege a fost votat în lectura a doua

Este de menționat că, Parlamentul a completat azi Codul Penal cu un articol nou care prevede că participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 32.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Anterior, deputatul Petru Frunze a propus un amendament care să prevadă ridicarea obligatorie a permisului de conducere a conducătorilor auto. Acesta însă nu a fost acceptat de majoritatea parlamentară.

„La pedeapsa complementară s-a lăsat la discrecția agenților constatatori sau a instanței de judecată aplicarea interdicției ca conducătorul auto care a comis asemenea infracțiuni să fie lipsit sau să nu fie lipsit de dreptul de a conduce mijloace de transport pe o perioadă de doi ani.

Parlamentul, prin votul celor 51 de deputați din majoritatea parlamentară, a votat împotriva acestui amendament, iar cei care vor participa la cursele ilegale, au posibilitatea să mituiască agenții constatatori, instanța de judecată, și a doua – a treia zi să fie iarăși în aceste curse ilegale ca să expună cetățenii noștri la riscul de a fi accidentați sau, mai grav, să-și piardă viața din cauza accidentelor rutiere”, a declarat Petru Frunze în cadrul unui briefing de presă.

„Prevederile care s-au aprobat azi în Parlament sunt doar de a majora amenda ca banii să fie achitați în bugetul statului, dar la faptul că viața și sănătatea cetățenilor este pusă în pericol, mai puțin s-a gândit majoritatea parlamentară, fiindcă au respins acest amendament ca permisele de conducere la conducătorii auto care au participat la curse ilegale să fie ridicat”, a conchis deputatul PAS.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia