Logo Realitatea.md

Petru Frunze rămâne deputat, dar va oferi ajutor președintelui ales. Cine nu l-a vrut la șefia raionului Ialoveni

20 Noiembrie 2019, 08:40 // Politica

După ce Realitatea.md a scris cu referire la surse că Petru Frunze, care a candidat la alegerile locale generale din 20 octombrie curent, cap de listă, pentru funcția de consilier raional la Ialoveni din partea Blocului ACUM, ar urma să fie propus noului Consiliu format, pentru a-l vota ca președinte, deputatul PAS a venit cu o declarație, după ce aseară PAS a anunțat un alt candidat, în urma negocierilor duse cu cei din PPDA.

Deși inițial PAS a înaintat candidatura sa, partidul de coaliție a Blocului ACUM, Platforma Demnitate și Adevăr nu i-a acceptat candidatura acestuia, de aceea, Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu o altă candidatură cea a lui Mihail Silitraru.

Într-o postare pe Facebook, Petru Frunze, a scris că își va continua activitatea de deputat, fapt ce reiese că va renunța la mandatul de consilier raional. „Voi continua activitatea în funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și voi ajuta președintele raionului Ialoveni la realizarea obiectivelor promise locuitorilor raionului”, se arată în postare.

Totodată, Organizația teritorială a Partidului Acțiune și Solidaritate Ialoveni a anunțat că, Mihail Silistraru va fi susținut pentru a fi votat ca președinte al raionului Ialoveni de către consilierii fracțiunii PLDM și cel al PPR. Respectiv, împreună vor cumula 20 de voturi pentru susținerea candidaturii lui Silistraru. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.2683%
USD USD 17.3212 -0.1769%
RUB RUB 0.2742 0.4764%
RON RON 4.0350 0.2659%
UAH UAH 0.7352 -0.0408%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

06 dec, 15:15 //

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

10 dec, 15:02 //

Patru persoane, reţinute de CNA într-o nouă schemă de corupție la Primăria Chișinău și ASP. Șefă de direcție, filmată cum ia mită (VIDEO)