Logo Realitatea.md

PG lasă de înțeles că Stoianoglo nu se va prezenta în fața deputaților pentru a fi audiat pe subiectul „furtului miliardului”

26 Noiembrie 2020, 15:12 // Actualitate

După ce astăzi deputații au votat ca Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, să fie audiat în timpul apropiat în plenul Parlamentului, față de măsurile întreprinse în dosarul „furtului miliardului”, PG a venit cu o reacție, pe alocuri vagă, din care s-ar înțelege că nu va da curs solicitării aleșilor poporului.

„Înțelegem interesul viu al forului Legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial. Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul Procuror General, scăpând astfel, de răspundere penală. La fel, le înțelegem și eforturile în a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare. Procuratura însă, nu le va da ”muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care-l preconizăm în timpul cel mai apropiat”, se precizează în reacția PG.

Amintim că, la începutul ședinței Parlamentului de astăzi, pe ordinea de zi a fost aprobată propunerea deputatului Platformei DA, Alexandr Slusari, pentru a-l audia săptămâna viitoare în plen pe procurorul general la capitolul acțiunilor întreprinse de către Procuratură în dosarul „furtului miliardului”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile