Logo Realitatea.md

Piața Centrală riscă să fie închisă. Chicu o vede ca pe un focar de infecție: Sistemul medical nu mai rezistă. S-a adresat și opoziției!

03 Iunie 2020, 15:20 // Actualitate

Premierul Ion Chicu, tot el președintele Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), s-a arătat deranjat de faptul că la Piața Centrală a văzut multe persoane. El a avertizat administrația că are trei zile la dispoziție pentru a se corecta și a asigura respectarea măsurilor împotriva răspândirii Covid-19, în caz contrar va cere să fie închisă la una din ședințele CNESP. În această ordine de idei, s-a adresat și opoziției, în special, vicepreședintelui Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, care a învinuit că ar fi fost falsificate rezultatele la testul pentru noul virus dat de un angajat din cadrul cabinetului său.

Foto: Marcela Chilianu/ Facebook

În debutul ședinței, adică înainte de a fi discutate subiectele de pe ordinea de zi, șeful Cabinetului de miniștri i-a solicitat ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Vioricăi Dumbrăveanu, să fie întocmit un proiect cu privire la închiderea Pieței Centrale.

Oficialul s-a enervat pe fondul oamenilor care au decis să se îmbulzească în zonă pentru a-și face cumpărături de Paștele Blajinilor, care anul acesta se va desfășura în perioada 6-8 iunie 2020.

„În cazul în care în trei zile, administrația nu asigură respectarea regulilor împotriva răspândirii coronavirusului de tip nou, voi cere închiderea Pieței Centrale. Sistemul medical nu mai rezistă. Pentru deschiderea acesteia, a optat un consilier din partea Platformei DA. Tot din cadrul acestei formațiuni, azi, un vicepreședinte de Parlament (n.r. Alexandru Slusari) a învinuit sistemul medical de falsificare a probelor. Doamna ministră, să avem o reacție și de semnalat instituțiile responsabile cu referire la aceste învinuiri grave”, a declarat Ion Chicu.

„Vom sta fiecare fără asistență medicală”, a conchis acesta.

Anterior, directorul interimar al Pieței Centrale, Ion Pîntea, a enumerat o serie de reguli, pe lângă asta, anunțând că inspectorii vor dirija fluzul de oameni. 

Activitatea pieței în cauză a fost sistată pe 13 martie, fiind reluată luni, pe 1 iunie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile