Logo Realitatea.md

Piețele din Chișinău și Bălți își reiau de astăzi activitatea. Măsurile anti-COVID-19 care vor fi întreprinse pe teritoriul întreprinderilor

01 Iunie 2020, 09:38 // Actualitate

Începând cu ziua de azi, Piețele din municipiile Chișinău și Bălți își reiau activitatatea, în conformitate cu decizia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, emisă anterior. Despre acest lucru a vorbit astăzi și premierul Ion Chicu după întrevederea tradițională cu conducerea de vârf a țării.

Foto Simbol

Potrivit lui Chicu, de săptămâna viitoare se vor deschide și centrele comerciale cu unele mici excepții. În acest context, premierul a menționat că, odată cu relaxarea unor restricții de la începutul lunii mai, s-a atestat o mică îmbunătățire a situației financiare la bugetul de stat.

Referitor la redeschiderea piețelor din Chișinău și Bălți, responsabilii acestor întreprinderi  urmau să facă dezinfecția întregului utilaj de lucru, utilaj frigorific, precum și dezinfecția spațiilor de depozitare și comercializare a produselor, tejghelelor și întregului teritoriu.

În piețe urmează să fie organizat fluxul pentru cumpărători, cu ieșiri și intrări separate. Cumpărătorii vor fi atenționați despre obligativitatea respectării distanței fizice. În locuri vizibile și accesibile pentru cumpărători vor fi instalate dozatoare cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor.

De asemenea, este obligatorie și organizarea măsurilor de dezinfecție a inventarului și suprafețelor de lucru cu soluții pe bază de alcool, cu o periodicitate de cel puțin trei ore, fără deteriorarea calitatea și siguranței produselor alimentare.

Toți angajații/comercianții vor fi asigurați, obligatoriu, cu măști și mănuși. În halele/pavilioanele de comerț de tip închis, trebuie să fie instalate, după posibilitate, ecrane de protecție sau vor fi utilizate viziere. Locurile de comerț din piețe trebuie organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele.

În cazul în care se vor atesta persoane cu temperatura corpului de peste 37 grade Celsius, accesul acestora în unitatea comercială va fi interzis.

Citeste tot despre: Balti, Chisinau, comisie, Ion Chicu, piețe
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile